Zonguldak'ta 106 köy yolu ulaşıma açıldı

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta 106 köy yolu ulaşıma açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2005 12:48

Zonguldak'ta 2 gün önce başlayan kar yağışı nedeniyle kapanan merkez, Alaplı, Çaycuma, Devrek, Ereğli ve Gökçebey'e bağlı 106 köy yolu ulaşıma açıldı.


Kardan dolayı enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalar nedeniyle merkeze bağlı Sivriler, Elvanpazarcık ve Öğberler Beldesi ile yaklaşık 60 köye elektrik verilemiyor. Telefon hatlarındaki arıza nedeniyle merkezde 11, Ereğli'de 10, Alaplı'da 4 ve Devrek'te 1 olmak üzere 26 köyle görüşme yapılamıyor. Bartın'ın Amasra, Kurucaşile ve Ulus ilçelerinde 13 köy yolu ulaşıma kapandı. Enerji nakil hatlarında oluşan arızalar nedeniyle merkeze bağlı 56 köye elektrik verilemiyor, 13 köyde de telefon görüşmeleri yapılamıyor.

ARDAHAN

Kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu Ardahan'da, vatandaşlar ev ve işyerlerini kardan temizlemek için çaba harcadılar. İl Özel İdaresi Köye Hizmet Götürme Birimi Müdürü Fehmi Türkan, kar yağışı nedeniyle kapılı köy yolunun bulunmadığını belirterek, ”Tüm hazırlıklarımız tamam. Kapanan köy yollarını açmak için hemen mücadeleye başlayacağız” dedi.

EDİRNE

Edirne Belediyesi ekipleri, 100 eleman, 1 greyder, 3 kepçe, 4 kamyon ve 3 traktörle karla mücadele çalışmasını sürdürüyor. Yetkililer gündüz karları kepçelerle kamyonlara doldurduklarını, geceleri de tuzlama çalışması yaptıklarını belirterek, pazartesi gününden beri 250 ton tuz kullandıklarını söylediler. Köy Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri de merkezde 4, Uzunköprü'de 3 ve Keşan'da 3 ekipten oluşan 80 kişiyle ulaşıma kapanan 463 kilometre uzunluğundaki 113 köy yolunu ulaşıma açtı.

Karayolları ekipler de ilçe yolları, TEM Otoyolu ve D-100 karayolunda oluşturdukları ekiplerle karla mücadele çalışması yaparak yolların açık kalmasını sağladı. Edirne'de hava sıcaklığının en düşük eksi 13, en yüksek 3 derece olacağını belirten yetkililer, kar kalınlığının 24 santimetreye ulaştığını, kentte yarın kar yağışı beklendiğini kaydettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!