Zonguldak Havaalanı'nda uçuş hazırlıkları

Güncelleme Tarihi:

Zonguldak Havaalanında uçuş hazırlıkları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2007 14:48

Zonguldak Özel Sivil Havacılık A.Ş'nin işleteceği havaalanının açılması için test uçuşu yapan Seyri Sefer Sistemleri Kontrol Uçağı'nın yeterli sinyali alamadığı elektronik cihazların yeri değiştirilecek.

Haberin Devamı

Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki Zonguldak Havaalanının çevresine yerleştirilen elektronik cihazların çalışmasını kontrol etmek amacıyla Devlet Hava Meydanları İşletmesine (DHMİ) ait uçak, 9 Martta 3,5 saat süreyle yaptığı test uçuşunda yeterli sinyalleri alamadı.

Teknik ekibinin elektronik cihazların havaalanı çevresindeki başka bir tepeye konuşlandırılması talebi doğrultusunda Zonguldak Valiliği, yol açılması gibi gerekli altyapı hazırlarını tamamladı.

Yaklaşık bir hafta içinde cihazların Kızlar Tepesi'nde yerleştirilmesinin ardından Seyri Sefer Sistemleri Kontrol Uçağının tekrar test uçuşu yapması planlanıyor.

Zonguldak Valisi ve Zonguldak Özel Sivil Havacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Erkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Devlet Hava Meydanları İşletmesine (DHMİ) ait kontrol uçağının elektronik cihazlardan istenilen düzeyde sinyal almasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

“KONTROL UÇAĞI TEKRAR GELECEK”

Havaalanının kendilerine düşen eksikliklerini giderdiklerini anlatan Erkmen, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Test uçağı, cihazların konduğu tepeden yüzde 100 netice alamadı. Bundan dolayı da yerinin değiştirilmesi kararlaştırıldı. Kızlar Tepesi'nin yolunu yaparak, ekiplerin çalışması için uygun hale getirdik. Cihazların konuşlandırılmasının ardından yeniden gerçekleştirilecek test uçuşu başarılı olursa havaalanını hemen açacağız. En iyi sinyali alınan nokta tespit edilinceye kadar çalışma sürecek. DHMİ, işler vaziyette havaalanını bize teslim edecek.”
Erkmen, mevcut şartlarda havaalanına 120 kişilik uçakların iniş kalkış yapabileceğini, büyük uçaklar için de çeşitli projelerden en uygun olanının hayata geçirileceğini ifade etti.

YOLCU UÇAĞI İNMEDEN KAPATILMIŞTI

1 milyon metrekare alanda 1991'de yapımına başlanan ve 11 Mart 1999'da dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in açılışını yaptığı bin 830 metre uzunluğundaki havaalanı, DHMİ tarafından 31 Ocak 2002'de “trafik akışı olmadığı ve yolcu potansiyeli bulunmadığı” gerekçesiyle yolcu uçağı inmeden kapatılmıştı.

Haberin Devamı

DHMİ'nin geçen yıl açtığı ihaleyi kazan Zonguldak Özel Sivil Havacılık A.Ş, havaalanının tekrar açılmasına yönelik çalışmalara başlamıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!