Ziyaretçisi olmayan müzeler

Güncelleme Tarihi:

Ziyaretçisi olmayan müzeler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2002 10:50

Türkiye'de yerli ve yabancı turistler tarafından hiç ziyaret edilmeyen müze ve ören yerleri de var. Kültür Bakanlığı'nın verilerine göre 2001 yılında Nevşehir, Eskişehir, Bolu,Sivas, Burdur ve Isparta'da 3 müze ve 7 örenyerine ne yerli ne de yabancı turistler ayak bastı. Bazı müze ve örenyerleri de yerli turistlerin ilgisini çekmezken sadece yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor.

Haberin Devamı

Kültür Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, 2001 yılında Nevşehir'deki "Hacı Bektaş Arkeoloji-Etnografya Müzesi", Sivas'taki "Aşık Veysel Müzesi", Eskişehir'deki
"İnönü Savaşları Karargah Müzesi"ni ve Burdur'daki "Bubon", "Cibyra", "Cremina", "Sagalassus", Eskişehir'deki "Pesinus", Bolu'daki "Akşemseddin" ve Isparta'daki "Uluborlu Apollo" gibi örenyerlerini yerli yabancı hiçbir turist ziyaret etmedi.

Öte yandan sayısı çok az da olsa yerli turistlerin ilgi gösterip yabancı turistlerin hiç uğramadığı ya da yabancı turistlerin ilgilendiği ama yerli turistlerin hiç
ilgilenmediği örenyerleri de şöyle:

Isparta'daki 'Yalvaç Antioch"  (Geçen yıl 6 bin 150 yabancı turist ziyaret etti) Kayseri'deki "Kültepe"  (Geçen yıl 635 yabancı turist ziyaret etti)
'Soğanlı'  (Geçen yıl 9 bin 800 yabancı turist ziyaret etti)
Kırşehir'deki 'Mucur Yeraltı Şehri'  (Geçen yıl 212 yabancı turist ziyaret etti) 
Manisa'daki 'Alaşehir St. Jean Kilisesi' ( Geçen yıl 6 bin 700 yabancı turist ziyaret etti)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!