Ziggurat nedir, hangi uygarlığa aittir?

Güncelleme Tarihi:

Ziggurat nedir, hangi uygarlığa aittir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 16:16

Ziggurat, antik döneme ait bir yapıdır. Antik Mezopotamya vadisinde ve İran'da terası bulunan piramitlere benzeyen tapınak kulesi olan Ziggurat, Sümerlerde, Babillerde ve Asurlar dönemine denk gelen bir çeşit tapınak olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

Herodot'a göre, her zigguratın tepesi bir türbe idi,ancak bu türbelerden hiçbiri günümüzde mevcut değildir. Buranın pratik bir kullanımı da, zigguratların yüksek bir yer olması sayesinde rahiplerin yükselen sulardan ve sellerden kaçabilmesini sağlıyordu (Misal olarak 1985 seli). Başka bir pratik kullanımı da güvenlik açısındandı. Türbenin sadece 3 yoldan ulaşılabilir olması rahip olmayanların geçmesini engelleyebiiliyordu. Yapılan ritüeller arasında kurban edilen etin pişirilmesi ve yenmesinin de mevcut olduğu tahmin edilmektedir. Zigguratın yüksekliği,çıkan dumanın şehirdeki binaların üzerine düşmesini engelliyordu. Her zigguratın içinde detaylı bir tapınak bulunurdu ve burada ana bahçe, depolar ve yaşam yerleri bulunurdu ve etrafına da şehir kurulur idi.

Haberin Devamı

İncil'de bahsi geçen Babil Kulesi hikâyesi Mezopotamya'daki zigguratlardan bahseder, büyük bir ihtimalle de bu ziggurat Etemenanki (Marduk) dur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!