'Zehre' karşı ilaçsız tedavide yüzde 84 başarı

Güncelleme Tarihi:

Zehre karşı ilaçsız tedavide yüzde 84 başarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 22:28

KURTULUŞ Vakfı Başkanı Ufuk Tanay Tezemir, Narconon Projesi’nin Türkiye’de uygulandığı üç yıl içerisinde, uyuşturucu bağımlılığında ilaçsız rehabilitasyon ile yüzde 84 oranında başarı sağladıklarını açıkladı. Tezemir, Hürriyet’e şunları söyledi:

Haberin Devamı

AKIL OYUNLARI
“Nasıl bağımlı olduğunuz değil, neden bağımlı olduğunuz önemli. Bağımlılık bir hastalık değil. Genetik bir geçişi yoktur. Uzun süren tedaviler yerine spor, beyin jimnastiği (akıl oyunları), yeme-içme alışkanlıklarında değişiklik ve çeşitli detoks yöntemleriyle, uzman eğitmenlerin yönlendirmeleriyle bağımlılığın üstesinden gelinebilir. Narconon Projesi’ni Kazdağları’ndaki tedavi merkezimizde üç yıldır uyguluyoruz. Şimdiye kadar 60 kişide uyuşturucu bağımlılığında ilaçsız rehabilitasyon ile yüzde 84 oranında başarı sağladık.”

NARCONON PROGRAMI NEDİR?
Yenİ Yaşam Detoksifikasyon sürecinin temeli, Narconon programının kurucusu Ron Hubbard’ın, son derece uyarıcı LSD maddesinin yağ dokularına hapsolduğunu keşfetmesine dayanır. Bu, kişi bağımlı olduğu maddeyi bıraksa da yıllar sonra bile ihtiyaç duyabileceğini gösterir. İşte bu duruma karşı, egzersiz ve saunada terleme işlemi uygulanır, koşuyla kan dolaşımı hızlandırlıır ve vücuttaki kalıntılar gevştilir. Özel beslenme desteğiyle zehir kalıntıları parçalanır ve son aşamada, saunadaki terlemeyle vücuttan tümüyle atılır. Tedavi, 4 ile 6 hafta sürer.

Hangi ülkeler uyguluyor?
Amerika, Hollanda, Kanada, Meksika, Kolombiya, İtalya, Macaristan, İspanya, İsveç, Rusya, Mısır, Nepal, Avustralya ve Tayvan.

'UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE MİLLİ MESELE'
Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulları Değerlendirme Toplantısı, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla Grand Ankara Hotel’de gerçekleşti. Uyuşturucu ile milli seferberlik ruhuyla mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yapan Kurtulmuş, özetle şunları söyledi:

‘HEDEF ÜLKE OLDUK’
“Maalesef Türkiye uyuşturucu bakımından transit bir ülke değil, hedef ülke haline gelmiştir. Türkiye’nin tek başına çırpınması yetmez. Özellikle Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye gelen sentetik uyuşturucu konusunda önleyici olmalarını, işbirliğini arttırmalarını, önleyici adımlar atmalarını temenni ediyoruz.”  



BAKMADAN GEÇME!