ABD'li profesör gözaltında: Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden toplamış! 1 litre ilacın piyasa değeri 10 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2024 11:32

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri Türkiye'de yaşayan endemik türdeki hayvanların kaçak yollarla yurtdışına kaçırılmasına yönelik çalışma yürüttü. İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen operasyonda Amerika'nın New York kentinde müze müdürü olan Profesör Lorenzo Prendini İstanbul Havalimanı'nda suçüstü yakalandı. Prendinini'nin valizinde yaklaşık bin 500 adet akrep, tarantula ve örümcekle, içerisinde hayvanlardan elde edilen zehirlerin bulunduğu değerlendirilen 88 adet plastik şişe ele geçirildi.

Haberin Devamı

Diğer yandan Profesör Lorenzo Prendini'nin daha önce de farklı ülkelerden endemik hayvan türlerini ABD'ye kaçırdığı ortaya çıktı. Profesör Lorenzo Prendini emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ülkemizde yaşayan endemik türdeki zehirli hayvanların DNA bilgilerinin kopyalandığını ve zehirlerinin sağılma yöntemiyle ilaç yapımında kullanıldığını tespit etti. Ardından maddi değeri yüksek olduğu öğrenilen ve yurtdışına çıkarılma yasağı bulunan endemik türdeki hayvanların kaçırılmasına yönelik kapsamlı çalışma başlatıldı. 12 Nisan'da İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen operasyonda Amerika'nın New York kentindeki Ulusal Doğa Tarihi Müzesi Müdürü (American Museum of Natural History) olduğu öğrenilen Prof. Lorenzo Prendini gözaltına alındı. Prendini'nin valizinde yapılan aramada endemik hayvan zehirlerinin olduğu değerlendirilen 88 plastik şişe ve klips poşetler içerisinde yaklaşık bin 500 adet endemik türde akrep, tarantula ve örümcek ele geçirildi.

Haberin Devamı

ABDli profesör gözaltında: Türkiyenin çeşitli bölgelerinden toplamış 1 litre ilacın piyasa değeri 10 milyon dolar

ENDEMİK TÜRDEKİ HAYVANLARI TÜRKİYE'NİN ÇEŞİTLİ BÖLGELERİNDEN TOPLANMIŞ

Örümcek, akrep ve tarantula uzmanı olan (Araknolog) ve birkaç hafta önce ülkemize gelen Profesör Prendini'nin Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunarak endemik türdeki hayvanları yakaladığı değerlendirildi. Hayvanların zehrinden elde edilen ilacın 1 litresinin piyasa değerinin 10 milyon dolar olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan Prof. Lorenzo Prendini'nin emniyetteki işlemleri sürerken operasyonda ele geçirilenler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi.

ABDli profesör gözaltında: Türkiyenin çeşitli bölgelerinden toplamış 1 litre ilacın piyasa değeri 10 milyon dolar

FARKLI ÜLKELERDEN ENDEMİK TÜRLERİ ABD'YE GÖTÜRMÜŞ

New York City Üniversitesi'nde akademisyenlik de yaptığı öğrenilen Lorenzo Prendini'nin İstanbul Havalimanı'nda Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından suçüstü yakalanmasına dair yeni detaylar da ortaya çıktı. Prendini'ye Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye'de akademik araştırma izni verildiği, ancak iznin kapsamında endemik türlerin yurtdışına çıkışının bulunmadığı öğrenildi. Prendini'nin ifadesinde 26 Nisan'da Türkiye'ye geldiği, endemik türdeki hayvanları farklı illerden topladığı ve yapacağı akademik çalışmaların uzun süreceğinden ülkesine götürmek istediğini söylediği öğrenildi. Profesör Prendini'nin ifadesinde, farklı ülkelerden araştırma için Amerika'ya endemik türdeki hayvanları götürdüğünü, Türkiye’den de sorun yaşamadan Amerika’ya hayvan götürebileceğini düşündüğünü ve bunun suç olduğunu bilmediğini söylediği öğrenildi. Profesör Lorenzo Prendini, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edildi.

Haberin Devamı

ABDli profesör gözaltında: Türkiyenin çeşitli bölgelerinden toplamış 1 litre ilacın piyasa değeri 10 milyon dolar

BAKMADAN GEÇME!