Zazaca ağıtlarla

Güncelleme Tarihi:

Zazaca ağıtlarla
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 23:28

MARDİN Nusaybin, Şırnak İdil ve Diyarbakır Sur’da şehit olan 5 güvenlik görevlisi, gözyaşları ve ağıtlarla toprağa verildi.

Haberin Devamı

- Nusaybin’de terör örgütü PKK’nın bombalı saldırısında şehit olan Diyarbakırlı trafik polisi Murat Dündar (35) önceki gece binlerce kişinin katılımıyla Çüngüş’ün Aydınlı köyünde, Zazaca ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Dündar’ın ablası Makbule Yeşilçınar, törende şehidin 2 yaşındaki kızını kucağına alarak, “Bu bana kardeşimin emanetidir. Kardeşim sen ölmeseydin ben öleydim” diye ağladı. Şehit polis, anne ve babasının yanına defnedildi. Aydınlık köyündeki hemen her eve Türk Bayrağı asıldı.

- Nusaybin’de şehit olan polis memuru Ercan Günay (48) için memleketi Adana’nın Kozan ilçesinde tören yapıldı. Şehit polis için mahalle mezarlığında yağmur altında cenaze namazı kılındı. .

Zazaca ağıtlarla


- Sur’da şehit olan Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu (25), memleketi Ordu’nun Ünye ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene 15 bin kişi katıldı. Şehidin kardeşi Süleyman Efiloğlu, ağabeyini asker selamıyla uğurlarken, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu şehit yakınlarını tören boyunca yalnız bırakmadı. Şehit eşi Özlem Efiloğlu tabuta sarılarak, “Senin kokunu çok seviyorum bir tanem. Cennet kokuyordun bana” diyerek gözyaşı döktü.

- İdil’de şehit olan Uzman Çavuş Musa Yılmaz için Elazığ İzzetpaşa Camisi’nde tören yapıldı. Oğlunun tabutuna sarılan Sultan Yılmaz, “Musa’ma uzanan eller kırılsın. Vurduğun kimdir, vurdukların kimdir? Allah belasını versin. Sana uğurlar olsun Musa’m” dedi. Törene katılan MHP Genel Başkan adayı ve eski milletvekili Meral Akşener de Sultan Yılmaz’a başsağlığı diledi. Şehit Yılmaz, Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

- İdil şehidi Jandarma Özel Harekât’ta görevli Üsteğmen Mehmet Çiftçi helallik için memleketi Ankara Ayaş’taki çobanlık yapan babasının oturduğu gecekondunun önüne getirildi. Oğullarının tabutuna sarılan Gülşen ve İsmail Çiftçi gözyaşlarına boğuldu. Beypazarı’nda 10 bin kişinin katıldığı törende dede ve babaanne şehit torunlarıyla tabutuna sarılarak vedalaştı. Şehit Çiftçi, Beypazarı Şehitliği’ne defnedildi. Yakınları, şehit Üsteğmen Mehmet Çiftçi’nin izinli geldiğinde üniformasını çıkartıp çobanlık yapan babasına yardım ettiğini anlattılar. 

BAKMADAN GEÇME!