Zavallı Erbakan

Güncelleme Tarihi:

Zavallı Erbakan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

Libya Lideri Muammer Kaddafi, Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın durumuna acıdığını söyledi.

Kaddafi önceki gece Libya televizyonuna verdiği demecinde, Türkiye'deki durumu değerlendirerek, Erbakan'dan ‘‘Zavallı Erbakan'' diye söz etti. Türkiye'de iktidarın askerlerin elinde bulunduğunu iddia eden Kaddafi, siyasi yaşamın geniş bir tiyatro sahnesinden ibaret olduğunu ileri sürdü.

Libya'da 1 Eylül 1969 darbesiyle iktidara gelişinin 28. yıldönümü kutlamaları dolayısıyla verdiği demecinde, Kaddafi, ülkesi ile ABD arasındaki düşmanlıklara rağmen Başkan Clinton'ın kötü bir insan olmadığını da söyledi. Kaddafi, ‘‘Küçük bir ABD eyaletinden gelen Clinton kötü bir insan olmadığı gibi herhangi bir düşmanlık duygusu da beslemiyor'' dedi.

ABD eski Başkanı Reagan'ın ise kendisine karşı özel bir düşmanlığı bulunduğunu ileri süren Kaddafi, ‘‘Tanrı'ya şükür ki, Reagan bugün ölümcül bir hastalıkla pençeleşiyor'' dedi. Almanya'nın Berlin Kenti'nde 1986'da ABD askerlerine yönelik saldırının Libya tarafından düzenlendiğinin ortaya çıkması üzerine Reagan'ın başkanlık döneminde, Trablus ve Bingazi kentlerine ABD savaş uçaklarınca hava akını düzenlenmişti. ABD yönetimi, Libya'ya BM Güvenlik Konseyi tarafından 1992'de uygulamaya konulan hava ve diplomatik ambargonun en başta gelen savunucusu ülke durumunda bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!