Zarafet ve zeka buluştu

Güncelleme Tarihi:

Zarafet ve zeka buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2007 12:48

Mobil iletişimde dünya devi Nokia, yeni modelleri Nokia 6500 Classic ve Nokia 6500 Slide'ı, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da tanıttı. 3G özelliğine sahip bu yeni modeller, son derece gelişmiş teknolojileri, çarpıcı tasarımlarla sunuyor.

Haberin Devamı

Finlandiyalı mobil iletişim devi Nokia, 31 Mayıs Perşembe günü, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Ordrupgaard Müzesi'nde düzenlediği bir etkinlikle yeni modellerini tanıttı. Nokia 6500 Classic ve Nokia 6500 Slide, Nokia'nın 3G teknolojisini tüm fiyat seviyelerindeki cep telefonlarına entegre etme vizyonunun en son kanıtlarını oluşturuyor. Her iki telefon da, geniş tuşları, ergonomik boyutları ve yüzeyleriyle kusursuz kullanım sağlıyor. 3G teknolojisine, zarif ve çağdaş tasarımlara sahip olan bu yeni cihazlar, kalıcı bir güzellik sunuyor.

 

Nokia 6500 Classic

 

360 derece yekpare anodize alüminyum plakalardan çıkarılarak, hiçbir ek yeri olmaksızın üretilen gövdesiyle Nokia 6500 Classic, ayrıntılara gösterilen eşsiz özenin, sadece 9,5 mm inceliğindeki bir kanıtını oluşturuyor. Cep telefonunun "kullanıcısını yansıttığı" gerçeğinden yola çıkan her bir Nokia 6500 Classic tek tek zımparalanıyor. Böylece hiçbiri tam anlamıyla birbirinin aynısı olmuyor. Ekran kenarlarındaki hafif eğimli kısımda elmas cila kullanılırken, soğuk baskı logo da kusursuz bir el işçiliğini yansıtıyor.

 

Haberin Devamı

Nokia 6500 Classic'te ayrıntılara gösterilen özen bu kadarla da sınırlı değil. Hızlı ve kolay indirme (download) ve tarama işlemleri için çift bant 3G teknolojisi ve dünyanın her yerinde 'roaming' olanağı sunan dört bant GSM şebekesi seçeneğiyle Nokia 6500 Classic, cep telefonundan çok şey bekleyen kullanıcılar için en gelişmiş bağlantı olanaklarını sunuyor. 1 GB dahili hafıza, Nokia 6500 Classic'in aynı kategorideki diğer cep telefonlarından daha fazla resim, görüntü, kişi bilgileri, şarkı, mesaj ve başka içerikler saklayabilmesini sağlıyor.

 

Nokia'nın kullanım kolaylığına verdiği önem, Nokia 6500 Classic'te de görülüyor. Bu cep telefonu, dünya çapında milyonlarca kişinin kullandığı Nokia Series 40 arayüzü sayesinde, çift LED flaşlı 2 megapiksel kamera ve entegre müzikçalar gibi özelliklere kolayca erişilmesine olanak tanıyor. Bütünleşik mikro-USB bağlantı, şarj, ses ve veri bağlantılarını tek bir kompakt portta buluşturarak basitleştiriyor. Böylece Nokia 6500 Classic tek bir kablo aracılığıyla, yüksek kapasiteli bir flaş sürücü olarak kullanılabiliyor ya da bir dizüstü bilgisayardan doğrudan şarj edilebiliyor.

 

Haberin Devamı

Nokia 6500 Classic'in, 2007 yılının 3. çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

 

Nokia 6500 Slide

 

Carl Zeiss optik destekli 3,2 megapiksel kamerası ve resimleri, görüntüleri ve görüntülü aramaları televizyonda kolayca paylaşma özelliğiyle Nokia 6500 Slide, kendi kategorisinde benzersiz bir görüntüleme ve paylaşım deneyimi sunuyor. Ayrıca Nokia 6500 Slide, zarif paslanmaz çelik cilası ve kayarak açılan kapağıyla son derece seçkin bir his yaratıyor.

 

Nokia 6500 Slide cep telefonundaki Carl Zeiss optik destekli 3,2 megapiksel kamera ile, bu kategoride ilk defa Carl Zeiss optiklerinin çarpıcı görüntüleme özellikleri kullanılıyor. Otofokus, çift LED flaş ve 8x dijital zum özelliklerinin de eklenmesiyle, Nokia 6500 Slide son derece kaliteli görüntüler yaratıyor. 3G teknolojisi sayesinde, bu resimler ve görüntüler dünyanın herhangi bir yerindeki dostlarla hızlı bir şekilde paylaşılabiliyor. TV çıkışı, görüntülerin standart RCA girişi olan herhangi bir televizyonda kolayca izlenebilmesini sağlıyor. “TV-out” özelliği, çok sayıda kişinin aynı anda görüntülü arama yapmasını da mümkün kılıyor.

 

Haberin Devamı

Nokia 6500 Slide'ın paslanmaz çelik gövdesi, zamanın ötesinde bir güzellik sunarken, eşsiz sert kaplaması, darbelere, çizilmelere ve hatta parmak izlerine karşı koruma sağlıyor. Kayarak açılan kapak mekanizmasının kusursuz sistemi, Nokia 6500 Slide'ın kullanımını son derece kolaylaştırıyor.

 

Nokia 6500 Slide'ın, 2007 yılının 3. çeyreğinde piyasaya sunulması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!