Zap kampına 1 km kaldı

Güncelleme Tarihi:

Zap kampına 1 km kaldı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 27, 2008 07:00

Kuzey Irak’taki kara harekatını sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütünün en önemli kamplarından Zap’ı tank ve zırhlı birliklerle tamamen kuşattı. Bordo Bereliler, kampa 1 km. kadar yaklaştı. Çoğu terörist yüksek bölgelere doğru kaçıyor. Bölgede süren yoğun çatışmalarda dün gece de 77 terörist öldürüldü.

SINIRDAN SON FOTOÄžRAFLAR..      Â

KARA HAREKATINDAN SON FOTOÄžRAFLAR      Â

HAREKATTAN Ä°LK GÖRÃœNTÃœLER        Â

TÃœRK
Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütü PKK’ya yönelik ’GüneÅŸ Harekátı’, bölgedeki tipiye ve aşırı soÄŸuÄŸa raÄŸmen baÅŸarıyla sürüyor. KuÅŸatılan Zap haricinde, örgütün bir çok küçük kampı tamamen MehmetçiÄŸin eline geçti. Harekátın ilk gününden bu yana öldürülen terörist sayısı ise 230'a ulaÅŸtı.  Â

KAMPLAR BOÅž, ÇOÄžU KAÇMAYA ÇALIÅžIYOR  Â

Zap’ın ana karargáhına 1 kilometre mesafeye kadar yaklaşan bordo bereliler ilerleyişini sürdürürken, savaş uçakları teröristlerin Zap’ta kullandıkları en önemli ikmal yolu olan Bülbül Köprüsü’nü bombaladı. Yüksek tepelere kaçan teröristler, askerlerin ilerleyişini durdurmak için uzun namlulu silahlar ve uçaksavarlarla ateş açıp, bölgede kurdukları bombalı tuzakları patlatıyor. Kamptaki çok sayıda terörist, bölgeyi terkederek başka kesimlere kaçmaya çalışıyor. Yoğun çatışmalar Çiya Reş, Sikefta ve Çemca Vadisi ile Şavkareşme, Rejbelağa, Berçelan, Şeriye, Bemergeve ve Kanimasi kesiminde sürüyor.

HAFTANÄ°N VE AVAŞİN’DE YOÄžUN ÇATIÅžMAhttp://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/5612501aaaaaaaa.jpg Â

Zap’ın çevresi tank ve zırhlı birliklerle tamamen kuşatılırken, örgütün önemli kamplarından Haftanin ve Avaşin çevresinde de yoğun çatışmalar oluyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, tank ve zırhlı birliklerle bu kampları da çembere aldı. Haftanin, Zap, Nuzuri, Pirbela ve Şeladize’deki örgüt kampları, uçak, helikopter ve top atışlarıyla sürekli bombalandı. Habur-2 köprüsünün güneyindeki Begova’ya bağlı Nuzuri bölgesinde teröristlerin kullandığı Nuzuri Köprüsü savaş uçakları tarafından vuruldu. Seraniş bölgesindeki Uludere sınırına 10 kilometre uzaklıktaki Pirbela kampı ise yoğun top atışına tutuldu. Pirbela’daki PKK’lılar bu bölgeyi terk ederek başka alanlara kaçmaya çalışıyor.

SINIR İÇİNDE DE OPERASYON SÜRÜYOR

Mehmetçik bir yandan sınır ötesinde kara harekátını sürdürürken, Türkiye tarafındaki sınır bölgelerinde de PKK’ya yönelik operasyonlarına devam ediyor. Mehmetçik, Şırnak’taki Küpeli Dağı’nın yanı sıra Bestler Dereler bölgesinde teröristlerin izini sürüyor. Tam teçhizatlı komandolar, dağlardaki sığınakları didik didik arıyor. Yol güzergáhlarında ise zırhlı personel taşıyıcılar eşliğinde dedektörlerle mayın arama taraması yapılıyor. Ayrıca Kuzey Irak’taki çatışma bölgesinden kaçarak Türkiye’ye sızmaya çalışmak isteyen teröristlerin geçiş noktaları da abluka altına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!