Zafer coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Zafer coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Edirne'den Ardahan'a, Türkiye finali kutluyor

Sokaklar doldu kimse uyumadı

Galatasaray ve Diyarbakırspor bayrakları bulunan binlerce kişi ana caddeleri doldurarak sloganlar attı. Diyarbakır'ın bütün semtlerindeki sokakları dolduran vatandaşlar, trafiği de kilitledi. Galatasaray için maytaplar yakıp şampanyalar patlatanlardan bazıları da soyunarak sevinçlerini yaşadılar. ‘‘Türkiye Cimbomla gurur duyuyor’’, ‘‘Avrupayı feth edeceğiz’’, ‘‘Avrupa Avrupa duy sesimizi bu gelen Cimbom'un ayak sesleri’’ gibi sloganlar atıldı.

İZMİR Özellikle Cumhuriyet Meydanı'ndaki yaklaşık 5 bin taraftar, havai fişek gösterisi eşliğinde geceyi ‘‘En Büyük Cimbom’’, ‘‘Sıra Arsenal'e geldi’’ tezahüratlarıyla inletti. İçkinin su gibi aktığı gecede davul-zurna ve korna sesleri susmak bilmedi.

ADANA Fatih Terim'in memleketi Adana, atılan her gol sonrasında büyük bir coşku ile inledi. Karşılaşmanın 2-2'lik skorla tamamlanarak Galatasaray'ın finale yükselmesi üzerine Adanalılar özellikle Gazipaşa ile Atatürk Bulvarı'nda saatlerce tur atıp coşkuyu doya doya yaşadılar.

ANTALYA Daha çok Cumhuriyet, Atatürk ve Işıklar caddelerinde toplanan Antalyalılar, trafiği kilitledi. Tüm eğlence merkezleri dolup taştı. Antalyalılar Galatasaray'ın galibiyetini sabaha kadar su gibi içki tüketerek kutladılar. Şampanyaların patlatıldığı, sis bombalarının ve maytapların atıldığı gecenin tek üzücü olayı Atatürk caddesinde bir grup gencin yola benzin döküp yakması oldu.

BURSA Karşılaşma sonrası şiddetli yağmura rağmen yollara dökülen vatandaşlar, sabahın erken saatlerine kadar cimbomun zaferini kutladılar. Kentin en işlek caddeleri olan Altıparmak, Heykel, Atatürk Caddesi ve Fomara'da, izdiham yüzünden trafik tıkandı.

ZONGULDAK Madenci Anıtı'da toplanan yüzlerce taraftar, ellerinde Galatasaray ve Türk Bayraklarıyla, tezahürat yaparak yeri göğü inlettiler. Koyu Beşiktaş'lı İl Emniyet Müdürü Mümtaz Karaduman da gösterilere katıldı.

Trabzon’da bile Cimbom sesleri

Trabzonsporlu Trabzon, kent, tarihinde ilk kez ‘‘En büyük Cimbom’’ sesleriyle inledi. Arabaların korna seslerine, bir de taraftarların tezahuratları eklenince kent panayıra döndü. Trabzonsporlu taraftarlar ellerine geleneksel çalgıları olan kemençeyi alarak Atatürk Alanı' nda horon tepmeye başladılar. Galatasaray adına da kemençeyle birlikte değişik parçalar seslendiren taraftarlar yaklaşık 2 saat bir eğlencenin ardından olaysız dağıldılar.

Hava -2

Cumhuriyet Caddesi'ne çıkan binlerce vatandaş halay çekti, sloganlar atarak final sevincine ortak oldular. Erzurum'da eksi 1-2 dereceyi bulan soğuk havaya rağmen otomobillerinin üzerine çıkanlar çıplak gösteri yaptı.

Acıları unuttular

Büyük felaketin ardından ilk kez böylesine büyük bir sevinç yaşadıklarını belirten depremzedeler, Galatasaray'a teşekkür etti. Kutlamalar ve coşku sabahın ilk ışıklarına kadar devam ederken depremzedeler, ‘‘Morale ihtiyacımız vardı. Depremin ardından ilk kez tüm acılarımızı ve sorunlarımızı biran olsun unutttuk’’ dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!