Zabıta korunma amaçlı silah istiyor

Güncelleme Tarihi:

Zabıta korunma amaçlı silah istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2009 12:12

TÜM Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel- Sen) İzmir 1 No'lu Şube Başakanı Yaşar Gül, zabıtalara son dönemde yapılan saldırılara karşı kendini korumak ve caydırıcı olmak amacıyla ruhsatlı silah ve araç gereçle donatılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Memuru Harun Yiğit'in bir hafta önce seyyar satıcı tarafından bıçaklanarak yaralanmasıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Yaşar Gül, saldırıları kınadı. Gül, zabıtaların, zaman zaman silahlı kolluk kuvvetlerinin bile mücadelede zorlanacağı işporta, seyyarla mücadele, kaçak yapı, korsan CD ve kitap satışı, gayri sıhhi ortamlarda yapılan imalatlar ve benzeri alanlanda mücadelesini savunmasız olarak sürdürdüğünü belirtti. Gül, şöyle dedi:

“Zor koşularda görev yaparken caydırıcı veya kendi can güvenliğini sağlaması için güvenlik güçlerindeki gibi yetki selahiyetinin ve koruma amaçlı, ruhsatlı silah ve araç gereçlerle donatılması gerekmektedir. Yasal düzeleme yapılıncaya kadar da büyük kentlerde zabıtanın rahat görev yapabilmesi için valilik emri ile emniyet güçlerince desteklenmesi şarttır. Aksi taktirde hiçbir zabıta mumurunun kendi görevini sağlıklı olarak yapması mümkün değildir.”

Haberin Devamı

AKP hükümetinin zabıtanın yıpranma hakkını vermediğini ve risk kapsamı dışında bırakmasını eleştiren Gül, “Zabıta yönetmeliğiyle de koşullarda düzenleme sağlanmadı. Çünkü yasalar IMF programıan göre hazırlandı. AKP Hükümeti'nin zabıtanın çalışma koşullarını düzeltmesini, insanca geçineceği ücret dezenlemesi yapmasını, vatandaş ile çalışanı karşı karşıya getirmeyen yönetmelikler çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!