Yüzyılın soygunu

Güncelleme Tarihi:

Yüzyılın soygunu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2012 09:19

Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Kunsthal müzesinde bulunan 7 başyapıt çalındı. Çalınan eserler arasında Picasso, Matisse, Monet ve Gauguin'in eserleri de bulunuyor. Soygun, son yılların en büyük hırsızlığı olarak niteleniyor. Zarar ise milyonlarca euro.

Olayın Salı sabahı 03.00 sıralarında gerçekleştiğini doğrulayan Rotterdam polisinin sözcüsü Patricia Wessels, "Ekipler görgü tanıklarının ve şüphelilerin ifadelerini aldı. Ayrıca güvenlik kameralarının görüntülerini inceliyor. Şimdiye kadar yapılan incelemeler gösterdi ki soyguna çok iyi hazırlanmışlar" dedi. Polisin açıklamasına göre, alarm çalmaya başladığında ekipler derhal harekete geçti fakat onlar olay yerine ulaşana dek hırsızlar çoktan olay mahalini terk etmişti.
 
 
Yüzyılın soygunu
 
Geceleri pek kimsenin uğramadığı bir parkta bulunan müze, bugün gün boyu kapalıydı. Hollanda devletinin televizyonu polisi dış kapıda parmak izi taraması yaparken gösterdi. Türkiye'de bulunan müze müdürünün ise soygun haberini aldıktan sonra ilk uçakla yola çıktığı belirtildi. Çalınan tablolar ise şunlar:
 
"Tete d’Arlequin (Pablo Picasso)", "La Liseuse en Blanc et Jaune (Henri Matisse)", "Waterloo Bridge, London (Claude Monet)", "Charing Cross Bridge, London (Claude Monet)", "Femme Devant une Fenetre Ouverte, dite La Fiancee (Paul Gauguin)", "Autoportrait (Meyer de Haan)", "Woman with Eyes Closed (Lucian Freud)"
 
1991'de Amsterdam'daki Van Gogh Müzesi'nden 20 tablo çalındığından beri böylesine büyük bir soygun meydana gelmemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!