Yüzyılın katili

Güncelleme Tarihi:

Yüzyılın katili
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sadece 3 ay içinde, bazısı çocuk 52 kişiyi acımasızca katleden Ukraynalı Anatoli Onuprienko, dün yargıç karşısına çıktı.

Dünyanın en acımasız katili olarak anılan Anatoli Onuprienko, Polonya sınırı yakınında bulunan Lwow yakınlarında 1996 yılının Nisan ayında yakalandı. Katilin yakalanması için başlatılan insan avı aylarca sürdü. Tam 5 bin polis, ellerinde, sadece ardında bıraktığı cesetler ve ayak izleri olmasına rağmen katili 100 kilometrekarelik bir alanı didik didik ederek aradı. Ukraynalı canavar, arandığı günlerde bile önüne çıkanlara acımadı ve öldürmeye devam etti.

Polise tabanca çekti

39 yaşındaki Anatoli Onuprienko kurbanlarını hep aynı yöntemle öldürüyordu. Girdiği evin reisini silahıyla öldürüyor, sonra bıçağını çekiyor ve kadın ile çocukları acımasızca katlediyordu. İşini bitirdikten sonra ise paralarını çalıyor ve tüyler ürpertici olayın anısını ya bir oyuncak ayı, ya da ailenin bir fotoğrafıyla perçinliyordu. Soğukkanlı katil sıradan bir kimlik kontrolünde polise tabanca çekince ele geçirildi.

Aileden nefret ediyordu

Tutuklandıktan sonraki ifadesinde ‘‘Beni hep içimdeki bir ses yönetiyordu, ona uyuyordum’’ diyen canavarın akli dengesinin yerinde olduğuna karar veren kurul, bir başka gerçeği de ortaya çıkardı. Aileleri katleden Onuprienko'nun kimsesiz büyüdüğü, hem öksüz, hem de yetim olduğu saptandı. Bu yüzden de hiçbir zaman sahip olamadığı aileleri yok ediyordu.

Mahkeme para bulamadı

1996'da yakalanan katilin mahkemesinin başlaması da 2.5 yıl aldı. Çünkü mahkeme davanın 400 tanığını duruşmaya getirtmek için seyahat masraflarını karşılayamıyordu. Seyahat masrafları, ancak televizyon aracılığıyla yürütülen bir bağış kampanyası sonucu karşılanabildi. İşlediği 52 cinayeti soğukkanlılıkla itiraf eden Ukraynalı canavarın duruşmalarda bilinmeyen bazı cinayetleri de itiraf etmesi bekleniyor.

‘‘Beni idam edin’’ dedi

Hakkındaki suçlamalar ancak 99 kalın dosyaya sığan Anatoli Onuprienko, iddianameyi okuduktan sonra, ‘‘Beni idam edin’’ dedi. Artık idam cezası infaz etmek istemeyen Ukrayna ise onca insanın katili için bu kuralı bozmak istiyor. Bu konudaki karar, önümüzdeki günlerde verilecek.

52 cinayeti itiraf etti

Ona Terminatör diyorlar

39 yaşındaki Anatoli Onuprienko, 3 ay içinde 52 cinayet işlediğini soğukkanlılıkla itiraf etti. Kadın ve çocukları bıçağıyla doğrayan Onuprienko için ‘‘Terminatör’’ deniliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!