Yüzüklerin Efendisi’ni onlar seslendirmişti

Güncelleme Tarihi:

Yüzüklerin Efendisi’ni onlar seslendirmişti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2010 00:00

‘Yüzüklerin Efendisi’ filminin Oscar ödüllü müziklerine imza atan, dünyanın en seçkin orkestralarından Londra Filarmoni Orkestrası 8 Aralık akşamı saat 20.00’de İş Sanat’ta bir konser verecek. Konserin solisti ise ünlü piyanist Hüseyin Sermet.

Haberin Devamı

KURULUŞUNDAN bu yana geçen yetmiş sekiz yılda, en saygın şef ve solistlerle çalışan ve günümüzde de dünyanın en seçkin orkestralarından biri olarak kabul edilen Londra Filarmoni Orkestrası, 8 Aralık Çarşamba akşamı saat 20.00’de İş Sanat Sahnesi’nde olacak. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti ajansının katkılarıyla gerçekleşecek konser için İş Sanat’a konuk olacak orkestranın şefliğini, Londra Filarmoni’yi Rachmaninov, Turnage, Tchaikovsky, Britten, Shostakovich ve Prokofiev’in eserlerini içeren pek çok canlı kayıtta yöneten, Vladimir Jurowski üstleniyor. 2003’de orkestranın konuk şefliğine getirilen Jurowski, 2007’den bu yana da orkestranın daimi şefliğini sürdürüyor.
Solist Hüseyin Sermet
Konserin solisti ise Türk klasik müzikseverlerin yakından tanıdığı ve beğeniyle dinlediği, kariyerinin doruğundaki piyanist Hüseyin Sermet. Liszt’in solo eserleri ve Schubert’in oda müziği eserlerinden oluşan CD’leri, ‘de Choc du Monde de la Musique’ ödülüne; Ravel’in solo piyano eselerinden oluşan ilk kaydı ve Alkan’a ithaf ettiği 3 CD’si de Diapason d’Or ödülüne layık görülen Sermet, virtüözitesi ve içten müzikal yorumuyla piyanoya hayat veren bir sanatçı.

Bilet fiyatları 60-100 TL

Haberin Devamı

Şef Vladimir Jurowsky yönetimindeki Londra Filarmoni Orkestrası ve Hüseyin Sermet’in 8 Aralık akşamı saat 20.00’de İş Sanat’ta başlayacak konserlerinin programı F. Mendelssohn “Senfoni No. 5, Op. 107, Re minör”; L. v. Beethoven “Piyano Konçertosu No. 4, Op. 58, Sol Majör”; J. Brahms “Senfoni No. 4, Op. 98, Mi minör”den oluşuyor. Ayrıntılı bilgi issanat.com.tr

Kapadokya’da Caz Günleri

KAPADOKYA’nın tarihi değerlerini, kültürel ve sanatsal açıdan desteklemeyi amaçlayan Kapadokya Caz Günleri bugün saat 21.30’da Nevşehir Kapadokya Kültür Merkezi’nde Erkan Oğur’un Telvin konseriyle başlayacak. Caz Günleri kapsamında Sibel Köse, Sarp Maden, Alper Yılmaz, Bilal Karaman ve Elif Çağlar konser verecek.

İktu’dan 40. sanat yılı konseri

SEVİL Berberi, Sihirli Flüt, Otello operalarındaki rolleriyle hafızlara kazınan ünlü bariton Mesut İktu; 40. sanat yılını bu akşam saat 20.00’de Kadıköy Süreyya Operası’nda vereceği konserle kutluyor. Mesut İktu halen İstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Yönetimi Bölüm Başkanı olarak görev yapıyor.

Haberin Devamı

Ermeni bestekârlar için özel mekân

Sefa KAPLAN
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında İstanbul Ermeni cemaatinin Taksim Lusavoriç Korosu önceki akşam bir konser verdi. Yarın akşam da İstanbul Türk Musikisi Vakfı, Ermeni bestekârların eserlerinden oluşan bir repertuarla dinleyicilerin karşısına çıkıyor. Taksim’deki Ermeni Katolik Kilisesi’ndeki konserde Tatyos Efendi’den Bimen Şen’e klasik müziğin ünlü isimleri seslendirilecek. Önceki akşam İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka kampusünde düzenlenen konserde İstanbul Ermeni cemaatinin Taksim Lusavoriç Korosu, ölümünün 75. yılı dolayısıyla bütün dünyada anılan ünlü besteci ve müzikolog Gomidas Vartabet’in klasik eserlerini seslendirdi. Yarın ise Türk Musikisi Vakfı, Ermeni bestkârların eserlerini icra edecek. ‘İstanbul Mimarisinin Müziği’ genel başlığı altında düzenlenen konser, bu mimarinin canlı örneklerinden biri olan Taksim Ermeni Katolik Kilisesi’nde düzenleniyor.

Haberin Devamı

Allah’ın Kızları Arapçaya çevrildi
YAZAR Nedim Gürsel’in Türkiye’de “Halkın dinsel değerlerini alenen aşağıladığı” gerekçesiyle hakkında dava açılan ve beraatla sonuçlanan romanı Allah’ın Kızları, Lübnan’da Dar-âl Farabi Yayınevi tarafından Arapça yayımlandı. Michel Karam’ın çevirdiği kitap Al-Markaz Al Taqafi Al-arabi dağıtım sirketi tarafından belli başlı Arap ülkelerinde satışa sunulacak.
Roman kahramanı Hz. Muhammed
Hz. Muhammed’in bir roman kahramanı olarak anlatıldığı Allah’ın Kızları’nın İslâm ülkelerindeki okur ve eleştirmenlerden alacağı tepkiler de merak konusu. Kitabın sunum yazısında Nedim Gürsel’in inancı sorguladığı ve Medine savunmasına katılan dedesinin öyküsünü, İslâmla ilişkisini, giderek peygamberin dünyasını olağanüstü bir roman diliyle anlattığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Erbil’in İstanbul resimleri Şam’da

ÜNLÜ ressam Devrim Erbil, Suriye’nin başkenti Şam’da resim sergisi açtı. Türkiye’nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergi açılışına Suriye Kültür Bakanı Riyad İsmed ve Enformasyon Bakanı Muhsin Bilal katıldı. Devlet Sanatçısı unvanına sahip Erbil’in Şam’daki sergisi 16 Aralık tarihine kadar açık olacak. Erbil’in geçtiğimiz haftalarda Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Fas’ta açtığı sergiler ise devam ediyor. ? A.A

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!