Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü

Güncelleme Tarihi:

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2003 15:05

Yüzüklerin Efendisi tutkunlarının merakla beklediği an geldi. Serinin üçüncü ve son filmi Kralın Dönüşü (The Lord of the Rings: The Return of the King) nihayet sinemaseverlerle buluşuyor. Peter Jackson'ın imzasını taşıyan bu 'fantastik destan' Elijah Wood, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Ian McKellen'ın da aralarında bulunduğu zengin kadrosuyla da dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

FİLMİN KONUSU

Sauron’un güçleri insan ırkını ortadan kaldırmak için Gondor’un başkenti Minas, Tirith’i kuşatır. Bir zamanlar müthiş bir güce sahip olan ve günden güne ışığını kaybeden bir koruyucunun bekçilik ettiği bu krallığın, hükümdarına daha önce hiç bu kadar ihtiyacı olmamıştır.

Aragorn, kendi ırkının çağrısına cevap vererek, Orta Dünya’nın bütün kaderi onun elindeyken doğumuyla birlikte ona verilen gücünü kullanabilecek midir? Karanlığın bütün güçleri son savaş için bir araya gelirken Gandalf, Gondor’un yaralı ordusunu toparlamak için hazırlıklara başlar. Gandalf’a gereken destek Rohan Kralı Theoden’den gelir. Thoden, tarihin bu en büyük savaşı için tüm savaşçılarını seferber eder. İçlerinde saklanan Eowyn ve Merry ile birlikte insanlar, tüm cesaretlerine ve ırklarına olan sonsuz bağlılıklarına rağmen Gondor’u kuşatan düşmanların karşısında güçsüzdür. Çok büyük kayıplar vereceklerini bilseler de insanlar Sauron’un dikkatini başka yöne çekerek Yüzük Taşıyıcısı’nın yolculuğunu tamamlamasını sağlamak için hayatlarının en zor savaşında birbirlerine kenetlenirler.

Haberin Devamı

Herkesin umudu yüzüğü Doom dağının ateşlerinin içine atmak için düşman topraklarında tehlikeli bir yolculuğa çıkmış olan küçük ve kararlı hobbit Frodo’dadır. Frodo, yolculuğun sonuna yaklaştıkça yükü daha da artmakta, Gollum ve Yüzük sayesinde bu yolculuk onun sadakatini ve insani vasiflarını test ettiği bir savaşa dönüşmektedir.

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen:Peter Jackson
Senaryo: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson
Oynayanlar: Elijah Wood, Ian Mckellen, Viggo Mortensen, Sean Astin,
Liv Tyler, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Orlando Bloom, John Rhys-Davies, Ian Holm, Christopher Lee, Cate Blanchett, Bernard Hill,
Miranda Otto
Resmi sitesi:
http://www.lordoftherings.net/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!