Yüzüklerin Efendisi İki Kule

Güncelleme Tarihi:

Yüzüklerin Efendisi İki Kule
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2002 14:12

Ve beklenen an geldi. J.R.R Tolkien'ın bütün dünyada milyonlarca satan romanından Peter Jackson'ın uyarladığı Yüzüklerin Efendisi serisinin ikinci filmi İki Kule de sinemaseverlerle buluşuyor. Yüzüklerin Efendisi İki Kule, ilk filmdeki kahramanların yanısıra ilgi çekici pek çok yeni karakteri de izleyiciyle tanıştırıyor.

Haberin Devamı

FİLMİN KONUSU

İki kule, Emyn Muil tepelerinde başlar. Yollarını kaybetmiş Hobbitler, Frodo (Elijah Wood) ve Sam (Sean Astin), esrarengiz Gollum'un (Andy Serkis) kendilerini takip ettiğini farkederler ve onu kıskıvrak yakalarlar. Bir zamanlar bir Hobit olan ve beş yüz yıl sahip olduğu Yüzük tarafından bozulup kaypak bir yaratığa, Gollum'a dönüştürülmüştür. Gollum, kendisini serbest bırakmaları karşılığında, Hobbitleri Mordor'un Kara Kapıları'na götürmeye söz verir. Sam, bu yeni yol arkadaşına güvenmemektedir. Frodo ise bir zamanlar kendisi gibi bu yüzüğü taşıyan Gollum'a acımaktadır.

Orta Dünya'nın başka bir köşesinde, Aragorn (Viggo Mortensen), okçu Elf Legolas (Orlando Bloom) ve Cüce Gimli (John-Rhys Davies), kuşatma altındaki Rohan Krallığı'yla karşılaşırlar. Rohan Krallığı'nın bir zamanların ihtişamlı lideri Kral Theoden (Bernard Hill), Saruman'ın casusu fesat Solucandil'in (Brad Dourif) yönlendirmeleri sonucunda, Saruman'ın ölümcül büyülerinden birinin pençesine düşmüştür. Kralın yeğeni Eowyn (Miranda Otto), İnsan savaşçı Aragorn'un içindeki lider ruhu hemen farkeder. Aragorn, Eowyn'in cazibesine kapılmakla beraber sürekli olarak Elf Arwen'i (Liv Tyler) ve birbirlerine verdikleri bağlılık sözünü hatırlar.

Haberin Devamı

Balrog'la yaptığı ölümcül savaştan sonra Gandalf (Ian McKellen), Ak Gandalf olarak yeniden doğar. Aragorn'a, İnsanların direnişenin son kalesi olan Gondor'la, Rohan halklarını birleştirmesi gerektiğini hatırlatır. Bu Aragorn'un kaderidir.

Bu sırada, Uruk-hai'lar tarafından yakalanmış Hobbitler, Merry (Dominic Monaghan) ve Pippin (Billy Boyd), kaçmayı başarırlar. Saruman tarafından büyük bir kısmı yok edilmiş, Gizemli Fangorn Ormanı'na sığınan hobbitler, yaşlı ağaçlar arasında beklenmedik bir müttefikle; yaşayan ve yürüyen bir ağaç ve çoban olan Ağaçsakal'la karşılaşırlar.

KISA...KISA... KISA...

* Yüzüklerin Efendisi İki Kule, seyirciyi geçen filmldeki kahramanların yanısıra ilgi çekici yeni karakterlerle de tanıştırıyor. İşte bunlardan bazıları:

* Gollum: İlk filmde Yüzük Kardeşliğini takip ederken ancak kısa bir an için görebildiğimiz gizemli karakter Gollum, Tek Yüzük'ün yokedilmesi görevinde ilk defa anahtar bir role sahip olarak, karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

* Rohan halkı ve güzel Eowyn, ağabeyi Eomer (Karl Urban) ve ölümcül bir büyünün etkisi altında olan Kral Theoden.

* Solucandil:  Theoden'in ikiyüzlü danışmanı ve Saruman'ın Rohan krallığındaki casusu.

* İnsan Faramir: İlk filmde öldürülen Gondor'lu Boromir'in  kardeşi.

* Ent ırkı ve Ağaçsakal:  Orta Dünya'nın en eskiden beri varolan yaratığı, yaşayan ve yürüyen bir ağaç-çoban.

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Peter Jackson
Senaryo: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson
Oynayanlar: Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Sean Astin, Cate Blanchett, John Rhys-Davies, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Orlando Bloom, Christopher Lee, Hugo Weaving, Miranda Otto, Bernard Hill, Brad Dourif, Andy Serkis, David Wenham, Karl Urban, Bruce Hopkins
İlgili internet siteleri:
www.lordoftherings.com.tr
www.yuzuklerinefendisi.com.tr
www.lordoftherings

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!