"Yüzük kardeşliği" bozuldu

Güncelleme Tarihi:

Yüzük kardeşliği bozuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2006 11:00

“Yüzüklerin Efendisi-Lord of The Rings” serisine hayat veren Avustralyalı ünlü yönetmen Peter Jackson ile serinin yayın haklarına sahip firma New Line arasındaki “yüzük kardeşliği” bozuldu. Firmanın çekeceği yeni J.R.R Tolkien uyarlamasında Jackson, kamera arkasına geçmeyecek.

Haberin Devamı

BBC'nin internet sitesinde yer alan habere göre, “Yüzüklerin Efendisi-Lord of The Rings” serisine hayat veren Avustralyalı ünlü yönetmen Jackson, Tolkien'in kaleme aldığı ve hikayenin başı olan “The Hobbit” adlı projede yer almayacağını bir hayran sitesine attığı e-posta aracılığıyla açıkladı.

Çocukluğundan bu yana bir Tolkien hayranı olduğunu belirten yönetmen Jackson, “The Hobbit” adlı projeden New Line şirketi tarafından ”koparıldığını” duyurdu.

Şirketle arasında bazı sorunlar olduğu belirtilen yönetmen Jackson, şirketin proje için yeni bir yönetmen arayışında olduğunu da belirtti.
   
HAYRANLARI ÇOK ÜZGÜN..
   

Jackson'ın “e-posta”sını yayımlayan “The One Ring” adlı sitenin kurucularından Chris Pirrotta da, Reuters'e yaptığı açıklamada sitenin yönetmen Jackson ile uzun süredir bağlantı içinde bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

“Serinin hayranları çok üzgün” diyen Pirrotta, “Her yerden telefonlar alıyoruz. Stüdyoyu boykot etmeyi amaçlayan imza kampanyaları düzenlemek istiyorlar” dedi.

New Line şirketinin sözcüsünün ise yorum yapmaktan kaçındığı ifade edildi.

“The Hobbit” adlı kitapta, Bilbo Baggins'in Gollum'dan yüzüğü nasıl aldığının öyküsü anlatılıyor.
   
TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK İZLENEN FİLMLERİNDEN
   

“Yüzüklerin Efendisi-The Lord of the Rings” serisinin ilk halkası ”Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği-The Lord of The Rings: The Fellowship of the Ring”, 2001 yılında seyirciyle tanıştı. Film, dünya çapında 860 milyon 700 bin dolar hasılat elde etti.

Serinin ikinci halkası 2002 yapımı “Yüzüklerin Efendisi: İki Kule-The Lord of the Rings: The Two Towers”, tüm dünyada 921 milyon 600 bin dolarlık gişe hasılatına imza attı.

Sevilen serinin son filmi “Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü-The Lord of the Rings: The Return of the King” ise adeta fırtınalar kopardı. Seyirciyle 2003'te buluşan üçlemenin son halkası, dünya çapında toplam 1 milyar 129 milyon 219 bin 252 dolar hasılat elde etti. “Titanic”in ardından tüm zamanların en çok izlenen ikinci yapımı unvanına da kavuşan film, ayrıca Oscar törenlerinde de fırtına gibi esti. Film, aday gösterildiği 11 dalın hepsinde altın heykelciği evine götürdü.

Haberin Devamı

Peter Jackson'ın yönettiği seride, Elijah Wood, Viggo Mortensen,  Ian McKellen, Christopher Lee, Cate Blanchett, Sean Astin, Orlando Bloom, Ian Holm, Liv Tyler, Hugo Weaving, David Wenham, Bruce Hopkins ve Alexandra Astin rol almıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!