Yüzüğü çekiçle kırılacak

Güncelleme Tarihi:

Yüzüğü çekiçle kırılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2013 00:00

Katolik aleminin lideri Papa 16’ncı Benedikt’in istifasıyla ardından hayatını nasıl sürdüreceği de aydınlanmaya başladı.

Haberin Devamı

Vatikan’a göre 28 Şubat’ta helikopterle Roma’ya iki saat uzaklıktaki Albano Gölü kıyısındaki yazlık Castel Gandolfo rezidansına gidecek olan Benedikt, sonrasında Vatikan’da bir manastırda hayatını geçirecek. Papa, unvanını bıraktıktan sonra kardinal olarak hayatını sürdürecek olan Alman asıllı din adamı, beyaz cüppe yerine kırmızı bordürlü siyah cüppe giyecek. Ayrıca özel papa yüzüğü de görevi bıraktıktan sonra çekiçle kırılarak imha edilecek. 16’ncı Benedikt, yeni Papa’nın seçimine 80 yaşını geçtiği için katılamayacak.

Kilise’nin iyiliği için

Benedikt, hafta başında Latince yaptığı konuşmada “28 Şubat’tan itibaren görevini bırakacağım” yönündeki açıklamasının ardından dün ilk kez kamuoyu önüne çıktı ve İtalyanca yaptığı konuşmada “Kilisenin iyiliği için istifa kararı aldı” dedi. 85 yaşındaki Papa, Vatikan’ın büyük salonuna akın eden “Teşekkürler Kutsal Papa” parkartları taşıyan ve “Beneditto” sloganları atıp dakikalarca sevgi gösterisinde bulunun Katoliklere, yumuşak bir sesle, “Bildiğiniz gibi, Tanrı’nın bana verdiği görevden feragat etmeye karar verdim. Özgür iradem ile karar verdim ve kilisenin iyiliği için yaptım” dedi. Papa, bu konuşmanın ardından akşam saatlerinde Perhiz döneminin resmen başladığı Kül Çarşambası Ayini’ni yönetti.

Haberin Devamı


Yüzüğü çekiçle kırılacak
Yüzüğü çekiçle kırılacak
Yüzüğü çekiçle kırılacak

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!