Yuvacık'tan fabrikalara su yok

Güncelleme Tarihi:

Yuvacıktan fabrikalara su yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2007 15:21

KÜRESEL ısınmanın da etkisiyle bölgeye yeterli yağış düşmemesi sonucu Kocaeli’nde yaşanan su sıkıntısını azaltmak amacıyla, Gebze’deki Denizli Göleti devreye sokulacak. Yaklaşık 6 milyon YTL’lik yatırımla, Gebze’de faaliyet gösteren 4 Organize Sanayi Bölgesi’ne ilçe sınırları içindeki Denizli Göleti’nden kullanma suyu verilecek. Sanayicilerle de mutabakat sağlanırsa, proje bir yıl içinde tamamlanacak.

Yuvacık Barajı’nın suyu da tamamen içme suyu olarak kullanılacak.

Geçen yıl sonunda Yuvacık Barajı’ndaki suyun tükenmesi ve vanaların kapatılması nedeniyle, özellikle Gebze’deki sanayi kuruluşları durma noktasına geldi. Bu yılın ilk 3 aylık diliminde de bölgeye düşen yağışın yetersiz olması, belediyeleri ve sanayicileri yeni arayışlar içine itti. Kocaeli Sanayi Odası’nın önerisiyle, Gebze’nin Denizli Köyü’nde bulunan ve aynı adla anılan göletten, sadece sanayi kuruluşları için yılda 3 milyon metreküp su alımı için düğmeye basıldı.

Bugün Kocaeli Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda, kurulacak sistem ve sanayicilerin katılımı tartışıldı. Sanayi Odası Genel Sekreteri Hamdi Doğan başkanlığında yapılan toplantıya, İzmit Su İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı Nazır Esirci, Güzeller Organize Sanayi Bölgesi temsilcisi Mustafa Kazan, Taşıt Araçları Organize Sanayi Bölgesi’nden Hakan Dora, Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’nden Serkan Yıldırım katıldı.

PROJEYE SANAYİCİLER DE KATKI SAĞLAYACAK

Büyük bölümü basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıdan sonra yapılan açıklamada, Denizli Göleti’nden organize sanayi bölgelerine su pompalanabilmesi için yaklaşık 6 milyon YTL’lik yatırım gerektiği belirtildi. Genel Sekreter Hamdi Doğan, göletten yılda 3 milyon metreküp su çekilebileceğini, böylece içme suyu ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı’ndan sanayi için su çekilmeyeceğini söyledi. Hamdi Doğan, şu anda 6 milyon YTL’lik yatırıma sanayicilerin nasıl katkı verebileceğinin tartışıldığını kaydederek, “Sanıyorum ki önümüzdeki günlerde protokol imzalanır. Hedef projeyi bir yıl içinde tamamlamak” diye konuştu.

MB(MB/COŞ) (FOTOĞRAF)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!