Yusufda kusurlu bulundu

Güncelleme Tarihi:

Yusufda kusurlu bulundu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2014 01:52

Kartopu attığı taksinin sürücüsü tarafından kovalanırken otomobil altında kalan Yusuf Salih Özdağ, bilirkişi tarafından tali kusurlu, taksici ise asli kusurlu bulundu.

Haberin Devamı

KÜÇÜKÇEKMECE Sefaköy’de 13 Aralık 2013’te aracına kartopu attığı taksinin sürücüsü tarafından kovalanınca kaçtığı D-100 karayolunda başka bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Yusuf Salih Özdağ’ın (11) ölümüne ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı. Taksici Özhan Güven (45), “taksirle ölüme sebebiyet vermek ve ölümüne neden olan kişinin üzerine giderek suça neden olmak”tan 10 yıl, Yusuf’a çarpan tutuksuz sanık Özcan Acar hakkında ise 6 yıla kadar hapis istendi.

‘KURALLARA UYMADI’

11 Nisan’da bilirkişi ve olay yerinde tanıklarla keşif yapıldı. Trafik Kusur uzmanı bilirkişi H. Orhan Özkışlalı, mahkemeye sunduğu raporunda, sanık Güven’in ‘bilinçli taksirle’ hareket ettiği’ için asli kusurlu olduğunu belirtti. Yaya girişine kapalı yolda bariyeri aşarak,kurallara dikkat etmeden, karayoluna çıkması sebebiyle, Yusuf’u tali kusurlu buldu. Çocuğa çarpan sanık Acar ise tali kusurlu olarak belirtildi. Olayda oğlunu kaybeden Ertekin Özdağ şöyle konuştu: “Yusuf, taksici kendisini takip edemesin diye ters yöne girmiş. Ama adam peşinden gidince çocuk korkudan mantıklı düşünememiş ve yola kaçmış.” Olay anında kardeşinin yanında olan Fatma Nur Özdağ ise, “Taksiciye kartopu atan başka bir arkadaştı” dedi.

Haberin Devamı

İfadesini değiştirmişti

DAVANIN nisan ayındaki 2’nci duruşmasında tahliye edilen taksici Özhan Güven savcılık ifadesinde bir yolcusunun silah zoruyla ters istikamete girmesini istediğini, çocuk kovalamadığını söyledi. İfade değiştiren sanık, kartopu yüzüne gelince kartopu atan çocuğu kovaladığını ve çocuğun kaçtığını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!