Yusuf İslam'dan Erdoğan'a: Altı çocuğum var

Güncelleme Tarihi:

Yusuf İslamdan Erdoğana: Altı çocuğum var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2013 01:45

Müslümanlığı tercih ederek Yusuf İslam adını alan müzik dünyasının efsane ismi Cat Stevens dün devletin zirvesi ile görüşerek, Cambridge Camisi’nin yapımı için destek istedi.

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık’taki mescitte cuma namazı kılan İslam, Erdoğan’ın “Kaç çocuğunuz var?” sorusuna “Altı çocuğum var. Sizin önerinizi biliyorum. Önerinizi ikiye katladım” diye cevap verdi.

YUSUF İSLAM'IN ANKARA ZİYARETİNDEN KARELER

İslam, cami için kamu desteği değil, hayırseverlerin yönlendirilmesini istedi, külliyenin de bulunacağı yapıda Türk Araştırma ve Türkçe öğretme merkezi olacağını anlattı. Erdoğan da “Üzerimize ne düşerse yaparız. Size sonuna kadar destek oluruz” karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile de görüşen Yusuf İslam’ın cami projesi heyetinde yer alan Abdülhakim Murad, Cambridge’den cami için izin almanın büyük bir olay olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Caminin arsasının alındığını, çizimlerinin yapıldığını ve temel atma aşamasına gelindiğini anlatan Murad, yaklaşık 50 milyon TL’ye caminin iki yılda tamamlanacağını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!