'Yunanistan'ın yeni hedefi Gökçeada ve Bozcaada'

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanın yeni hedefi Gökçeada ve Bozcaada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2006 10:20

Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, Yunanistan’ın Kıbrıs’ı "çözdük" gözüyle baktığını, eski Dışişleri Bakanı Teodoros Pangalos’un da AB’de Gökçeada ve Bozcaada için özerklik önerisi yaptığını söyledi.

Kamuoyunda "tamburalı paşa" olarak bilinen Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, Yunanistan’ın hedefinin Kıbrıs’tan sonra Gökçeada ve Bozcaada olduğu iddiasında bulundu.

Kundakçı, Kanal B’de yayınlyanan "Çıkış Noktası" programında, misyonerlik, Fener Rum Patrikhanesinin Ekümenikliği ve terör konularında açıklamalarda bulundu. "Şimdi Yunanlılar ’Kıbrıs bitti’ diyorlar" diyen Kundakçı, Yunanlıların Kıbrıs’ı büyük ölçüde çözdükleri gözüyle baktıklarını ifade etti. Yunanlıların Gökçeada ve Bozcaada konusunda çalışmaları bulunduğunu belirtirken Kundakçı, şöyle konuştu: "Bundan 8 ay kadar önce Avrupa Birliği’nden Yunan eski Dışişleri Bakanı Pangalos 20 arkadaşı ile birlikte gittiler. Bozcaada’ya özerklik verilmesiyle ilgili açıklamalar yaptılar, öneriler sundular. Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları içinde anlaşmalara dayalı olarak duran Gökçeada ve Bozcaada konusunda özerklik önerisi verebiliyorlar. Lozan’ı kimse delemez, ancak uyanık kalmak zorundayız. Uyup kalmamalıyız."

OSMANLI’YI MİSYONLERLER YIKTI

Emekli Korgeneral Kundakçı, misyonerlik faaliyetleri konusunda da uyarılarda bulundu. Misyonerlik olayından çok korktuğunu dile getiren Kundakçı, Osmanlı İmparatorluğu’nun 1830 yıllarda misyonerlik faaliyetlerine izin verdiğine işaret etti.

Kundakçı, "Osmanlı devleti 100 yıl bile dayanmadı. 80 yıl içinde bu misyonerler Osmanlı devletini bitirdi, yok etti" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!