Yunanistan çok beğendi

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan çok beğendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2005 00:00

Eski brövede Mustafa Kemal’in Küçük Asya Savaşı’ndaki (Kurtuluş Savaşı) figürünün yanı sıra sancaklar ve silahlar vardı. Yenisinde Atatürk ve sancaklar yok. Belki de anlamlı bir değişiklik söz konusu.

TÜRK Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın brövesini değiştirmesini kendine göre yorumlayan Atina, ‘iyiye işaret’ sonucuna vardı.

To Vima Gazetesi, Türkiye’de büyük tartışmalar yaratan yeni bröve için şunları yazdı:

‘Eski brövede Mustafa Kemal’in Küçük Asya Savaşı’ndaki (Kurtuluş Savaşı) figürünün yanı sıra sancaklar ve silahlar vardı. Yenisinde Atatürk ve sancaklar yok. Belki de anlamlı bir değişiklik söz konusu.’

YENİ BİR YAKLAŞIM

Gazete, ‘Türk Kara Kuvvetleri’nde sembollerin önemini bilen çevrelerin’ bu değişikliği önemli saydıklarını belirterek, ‘Sözkonusu çevreler, Türk ordusunda Kemalizm ve ‘Yunanistan düşman’ imajı için yeni bir yaklaşımın sözkonusu olabileceğini söylediler’ diye yazdı.

To Vima haberinde ayrıca, yeni brövenin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün inisiyatifi ile hazırlanmasının ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kullanılmaya başlanmasının da ayrı bir önem taşıdığını vurguladı.

Tartışma yarattı

Atatürk Kocatepe’de figürünün çıkarıldığı Türk Kara Kuvvetleri’nin yeni brövesi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök tarafından hazırlatılmış ve tartışmalara yol açmıştı. Atatürk çıkarıldığı için yeni bröve eleştiri konusu olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!