Yunan komutana: Söyleyin böyle davranmasınlar

Güncelleme Tarihi:

Yunan komutana: Söyleyin böyle davranmasınlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 21:45

Çipras’ın Ankara ziyaretine eşlik eden Yunan Sahil Güvenlik Komutanı, Ege’de Suriyeli mülteci botunun Yunan tarafınca batırılışına ilişkin görüntüleri izleyince şoke oldu. Videoyu izleten Türk Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Üstem, “Ekibinize bu davranışlardan kaçınmaları emri verirseniz memnun kalırız” dedi.

Haberin Devamı

YUNANİSTAN Başbakanı Aleksis Çipras’ın önceki günkü Ankara ziyaretinde mülteciler nedeniyle Ege’de yaşanan insanlık dramı önemli bir yer tuttu. Çipras ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, iki ülke sahil güvenlik komutanlıklarının, Ege’de kaçak mülteci göçünü önlemek için ortak çalışma başlatmasını uygun buldu. Bu nedenle Çipras’la birlikte Ankara’ya gelen Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanı Athanasios Athanasopulos, Türk Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem’i ziyaret etti.

Yunan komutana: Söyleyin böyle davranmasınlar

Athanasios Athanasopulos

İki komutan Ege Denizi’nde kaçak mülteci göçünü önlemek, botları batan mültecileri kurtarmak ve Ege’de iki ülkenin karasuları politikasına uygun ortak çalışmanın yollarını bulmak için birlikte neler yapılabileceği üzerine fikir alışverişinde bulundu. Görüşme sırasında Tümamiral Üstem, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın botları batan mültecileri kurtarma operasyonlarında yaşadığı sıkıntıları anlatırken, konuyu yaz aylarında içinde çok sayıda kaçağın olduğu bir lastik botun Yunanistan Sahil Güvenlik’i tarafından batırılışına getirdi.

Haberin Devamı

Yunan komutana: Söyleyin böyle davranmasınlar

ŞİŞLEYEREK BATIRMIŞLAR


Türk komutan, Yunan mevkidaşına Türk Sahil Güvenlik botu tarafından çekilmiş, içinde kaçakların bulunduğu lastik botun, Yunanistan’a ait sahil güvenlik botu tarafından şişlenerek batırılışını gösteren bir video izletti. Ege’de Türk Sahil Güvenlik’in kurtardığı çok sayıda kaçağın, “Bizi Yunanistan’a ait askeri gemiler batırdı” açıklamalarını hatırlatan Tümamiral Üstem, Yunanlı komutana, “Ekibinize bu tür davranışlardan kaçınmaları emrini verirseniz çok memnun kalırız” ricasında bulundu. Gördükleri karşısında şoke olan Athanasios Athanasopulos, gerekenin yapılacağı mesajını verdi.


KARASULARI SIKINTISI


Türk tarafı, konuk komutana Yunan Sahil Güvenlik’inin, Yunanistan adaları etrafında botları batan kaçakları kurtarmaya giden Türk Sahil Güvenlik’ine ait botların “Karasularımızı ihlal ediyorsunuz” gerekçesiyle engellendiğini ve bu yüzden çok sayıda insanın boğularak öldüğünü de hatırlatarak, bu konuda esnek davranılması gerektiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!