Yunan Bakan’a tahliye tepkisi: Bari insani konuları siyasete alet etmeyin

Güncelleme Tarihi:

Yunan Bakan’a tahliye tepkisi: Bari insani konuları siyasete alet etmeyin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2020 07:00

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cibuti’de mahsur kalan 3 Yunan denizcinin tahliye edilmesinde Türkiye’nin katkılarını dile getirmeyen Yunan mevkidaşına Twitter hesabından, “Bari insani konuları siyasete alet etmeyin” diye seslendi.

Haberin Devamı

DİPLOMATİK kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Türkiye’ye bir nota ileterek Cibuti’de mahsur kalan 3 Yunan denizcinin, bu ülkedeki Türk vatandaşları için THY ile yapalacak tahliyeye eklenmesi ricasında bulundu. Bakan Çavuşoğlu bu resmi talebi insani gerekçelerle değerlendirip yardımcı olunması için gerekli talimatları verdi. Yunan makamlarının resmi talebi üzerine, Türkiye’nin Cibuti Büyükelçiliği’nin yardımıyla ülkede mahsur kalan 3 Yunan denizci üç gün önce THY’nin tahliye uçağıyla Kapadokya Havaalanı’na getirildi. Yunan denizciler uçaktan indikten sonra Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği’ne ait özel araçla Edirne’deki İpsala sınır kapısına götürüldü.

FOTOĞRAFLI YANIT

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias Twitter hesabında, söz konusu tahliyenin Yunanistan, Cibuti’deki AB makamları ve Cibuti Dışişleri Bakanlığı katkılarıyla gerçekleştiği yönünde değerlendirmede bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bunun üzerine, Yunan mevkidaşına resmi Twitter hesabından Yunan denizcileri Türkiye’nin Cibuti Büyükelçisi ve Kapadokya Havaalanı’nda olduğunu gösteren fotoğrafları da ekleyerek, “Bari insani konuları siyasete alet etmeyin. Üç Yunan denizciyi teşekkür etmeniz için değil, insani görevimiz olduğu için memnuniyetle Cibuti’den getirdik” diye yazdı.

BAKMADAN GEÇME!