Yumurtalık kanserine yeşil çay iyi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Yumurtalık kanserine yeşil çay iyi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2002 01:50

Yeşil çayın bir faydası daha ortaya çıktı. Avustralya'daki Curtin Üniversitesi'nde görev yapan bir grup bilim adamı, Çinli uzmanlarla ortaklaşa yürütükleri araştırma sonunda, her gün yeşil çay içen kadınların yumurtalık kanserine yakalanma riskinin yüzde 60 oranında azaldığını ortaya çıkarttılar.

Aynı üniversiteden beslenme uzmanı Profesör Colin Binns, ‘‘Diğer çay çeşitleri de bu kanser türü üzerinde etkili, ancak yeşil çayın bu kansere yakalanma riskini azaltmada diğer çaylara oranla daha güçlü bir etkisi olduğunu tespit ettik’’ dedi.

Yapılan araştırmalara göre, günde dört bardak içilen yeşil çay sadece yumurtatalık kanserine değil, başka birçok derdede iyi geliyor. Yeşil çay, kolesterolün lenfatik emilmesini önleyerek tansiyonu ve kan şekerini ayarlıyor, damar sertliğini önlüyor. Böylece, yaşlanmayı geçiktiriyor ve kalp-damar hastalıkları riskini azaltıyor. Ayrıca, ABD'deki Purdue Üniversitesi'nden araştırmacı Dorothy ve James Moore, yeşil çayın kanserli hücreleri öldürdüğünü de açıkladı.

Bu şifalı çay kılcal damarları büzerek ağız, gırtlak, mide ve bağırsak mukozasında ödem oluşmasını da önlüyor. Bakteriler ve grip virüsü ile savaşıyor, migreni geçiriyor. Yararları saymakla bitmeyen yeşil çay, kadınların kilo dertlerine de çözüm. Çay, idrar sökücü özelliğinden dolayı zayıflama rejimlerine yardımcı oluyor. Görülen o ki yararları saymakla bitmeyen yeşil çay hepimizin en vazgeçilmez içeçeği olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!