Yumrukçu Külünk'ten çok tartışılacak sözler

Güncelleme Tarihi:

Yumrukçu Külünkten çok tartışılacak sözler
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2014 09:24

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Habertürk televizyonunda yayınlanan “Söz sende” programında ilginç açıklamalar yaptı. Ortaya dökülen dinleme kayıtlarının insanların günah işleme özgürlüğüne darbe vurduğunu savunan Külünk, 'Günah işleyip tövbe edecek kul yarattım diyor Allah. Aslında Allah’ın hududuna müdahale ediyorsunuz' dedi.

Haberin Devamı

Televizyonda Balçiçek İlter’in sorularını yanıtlayan Külünk şunları söyledi:

“17 Aralık darbe girişimiyle ortaya saçılan dinleme kayıtları ve bireylerin özgürlük alanları. Çok önemli bir ayrıntı var ıskaladığımız, Allah insana günah işleme özgürlüğü vermiştir ve insana günahsızlık talep etme hakkı vermemiştir. Af dileme hakkıyla birlikte günah işleme hakkı vermiştir ve de bu günahın üzerinden insana bakmamıştır. Yargılama hakkı kendine aittir, affedip etmeme kendine aittir ve Hazreti Peygamber günahları açan değil, örtücü olan bir rahmet geleneğinin mimarıdır. 17 Aralık darbe girişiminin hiç felsefi boyutu konuşulmadı. Bu noktada Diyanet İşleri’ne çok ciddi anlamda görev düşüyor. Yani insanların günahları üzerinden siyaseti çıkmaza düşürmek ya da insanların günah işleme özgürlüğünü elinden alacak şekilde bireylerin hayatlarına müdahale etme anlayışı, düşünme biçimi muhaberat devletinden öte bir anlayıştır.

Haberin Devamı

İSLAM HUKUKUNA TERS

Günah işleyip tövbe edecek kul yarattım diyor Allah. Siz insanların günah işleme özgürlüğüne müdahale ediyorsunuz. İnsanların eksiklikleri üzerinden bunu bir siyasi darbe girişimi olarak kullanmaya kalktığınızda aslında Allah’ın hududuna müdahale ediyorsunuz. Bakın Einstein Müslüman mı? Ama Einstein Allah’ın verdiği akıl üzerinden insanlık için bilgi üretiyor. Edison Müslüman mı, hayır değil, ama Allah’ın verdiği akıl üzerinden bilgi üretiyor. Bu bireyin günah işleme özgürlüğüne, hayır sen günah işleyemezsin baskısıdır. Böyle bir rol kimseye yok. Allah ile kul arasındaki ilişkiyi ya da iki insanın arasındaki birebir olan telefon görüşmelerini dinleyerek bunu bir darbe girişiminin aracı haline getirmek İslam hukukunun hiçbir yerinde yoktur. İnsani ve islami noktada asla özgürlük anlayışıyla hukuk anlayışıyla hiçbir karşılığı olmayan ve de hiç konuşmadığımız tarafıdır bu. Ben tabii siyasetçiyim, bu konuyu konuşması gereken felsefecilerdir, İslam hukukçularıdır. Ama maalesef bu ülkede hepsi susuyor.”

CHP'Lİ VEKİLİ YUMRUKLAMIŞTI

TBMM Genel Kurulu'nda dershanelerle ilgili yasa tasarısının görüşüldüğünde tartışmalar çıkmıştı. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ile CHP'li vekiller yumruklaşmıştı. Bu tartışmaların ardından CHP'li Şevki Kulkuoğlu 12 gün iş görmez raporu aldı. Ayrıca AK Parti Milletvekilleri Metin Külünk ve Muhyettin Aksak hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yumrukçu Külünkten çok tartışılacak sözler

BAKMADAN GEÇME!