Yüksek güvenlikli koğuşta intihar

Güncelleme Tarihi:

Yüksek güvenlikli koğuşta intihar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2014 01:55

GAZİOSMANPAŞA İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki Türk bayrağını indirmeye çalışırken polis tarafından ayağından vurulan 28 yaşındaki Ali Uçkun, Metris Cezaevi’ndeki yüksek güvenlikli koğuşta asılı olarak bulundu.

Haberin Devamı

Önceki gece meydana gelen olayda, Uçkun’un yalnız kaldığı koğuşta çamaşır ipiyle kendini astığı belirtildi. Savcının incelemesinden sonra Uçkun'un cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Savcılık, Uçkun’un asılı olduğu çamaşır ipini nereden, nasıl temin ettiğini belirlemeye çalışıyor. Uçkun, 28 Haziran günü yaşanan bayrak olayının ardından hastanede tedavi görmüş ve mahkemece tutuklanmıştı. Avukatı Ayhan Bengü'ye duruşma sonrası karşılaştığı Ali Uçkun’un ağabeyi Saadettin Uçkun, kardeşine ait şizofren raporunu vermişti. Avukat Bengü'nün, sunmak istediği rapor mahkeme tarafından fotokopi olduğu için kabul edilmemişti.

Yüksek güvenlikli koğuşta intihar
BAYRAK İNDİREN TUTUKLANDI

Haberin Devamı




KORKUYORDU

Ağabey Uçkun kardeşinin ölümüyle ilgili “Geçtiğimiz cumartesi günü ziyarete gittim. Çok tedirgindi. ‘Bana bir şey yaparlar’ deyip korktuğunu söyledi. Tek kişilik koğuşta yattığını biliyorum” dedi. Ağabey Uçkun şunları söyledi: "Olayın gece saat 01.00 sıralarında olduğunu, kardeşimin kendisini banyoda astığını cezaevi yetkilileri bize söyledi. Bu olayla ilgili kafamızda soru işaretleri var. Yüzde 80 şizofreni olduğuna dair raporu bulunanbir insan, nasıl olur da cezaevinde tutulur? Türk adaletine inanmıyorum. Madem intihar etmiş, o görüntüleri basın mensuplarıyla paylaşsınlar. Herkes görsün."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!