Yüksek gerilim faciasında 2 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Yüksek gerilim faciasında 2 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2006 01:21

Yüksek gerilim faciasında TEDAŞ Müdürü ve şefi tutuklandı

Mersin'in Anamur İlçesi'ne bağlı Akine Köyü’nde önceki gün meydana gelen ve 3 kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan yüksek gerilim faciasında, Anamur TEDAŞ İşletme Müdürü Hikmet Erbil ile TEDAŞ Arıza Şefi Sait Çelik tutuklandı.

TEDAŞ'a iş yapan müteahhit firma adına çalıştığı belirlenen işçiler Bahtiyar Hayta, Mehmet Köse, Ramazan Keskin, Mehmet Kolutek ile amcasının oğlu olan ve aynı ismi taşıyan Mehmet Kolutek ile Seyfi Tekgöz, akımı kesilmeyen yüksek gerilim hattından köye elektrik hattı bağlamak isterken, akıma kapılmıştı. İşçilerden Bahtiyar Hayta, Mehmet Köse ve Ramazan Keskin hayatını kaybederken, 3 kişi ise yaralanmıştı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcılığı’nın görevlendirdiği elektrik mühendisi Osman Kahvecioğlu, işçilerin elektriği kesmeden direk dikmeye çalıştıklarını, bu sırada 31 bin 500 voltluk akıma kapıldıklarını belirlediklerini söyledi. Olayla ilgili Anamur TEDAŞ İşletme Müdürü Hikmet Erbil ile TEDAŞ Arıza Şefi Sait Çelik, mahkemeye sevk edildi. Müdür Hikmet Erbil ile şef Sait Çelik, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın meydana geldiği Akine Köyü’nde çalışmalar durdurulurken, yüklenici firma Meta’nın ihmali olup olmadığı konusunda da araştırmalar yapılıyor. Ölenlerin cenazeleri ise memleketleri Kahramanmaraş’a gönderildiği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!