Yücel Emre Kaynarsu: Bedenim soğuyacak

Güncelleme Tarihi:

Yücel Emre Kaynarsu: Bedenim soğuyacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 20:44

KHK ile memuriyetten çıkarılan İzmir Devlet Opera ve Balesi Başbaleti Yücel Emre Kaynarsu, terör örgütüyle bağının olmadığını belirterek “Ben sanatçıyım. Meslekten uzak kaldığım her gün bedenim soğuyacak” diyerek karara tepki gösterdi.

Haberin Devamı

İzmir Devlet Opera ve Balesi Başbaleti Yücel Emre Kaynarsu da kamuda 50 bini aşkın personelin atıldığı kanun hükmünde kararnameyle (KHK) memuriyetine son verilenler arasında yer aldı. Yücel Emre Kaynarsu, büyük bir yanlışlığın kurbanı olduğunu, bir an önce bu yanlıştan dönülmesini beklediğini söyledi. Kaynarsu, mesleğine geri dönebilmek için yasal yollara başvurduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Ben sanatçıyım. Başbalet olarak ülkemi defalarca temsil ettim. Benim herhangi bir terör örgütüyle bağım olması mümkün değil. Küçük yaşlardan itibaren hayatımı bu sanata adadım. Benim için bu yanlıştan en kısa sürede dönülmesinin bir önemi daha var. Meslekten uzak kaldığım her gün bedenim soğuyacak. Sahneden uzak kaldığım her gün beni geri götürecek” dedi.

Haberin Devamı

BANK ASYA İDDİASI

Avukatı Çiler Nazife Koşar, Kaynarsu’nun adının geçtiği Bank Asya hesabıyla ilgili iddiaların doğru olmadığını belirterek şunları söyledi: “Eviyle ilgili söylenenler doğru değil. Evini Bank Asya üzerinden satmamış. Ziraat Bankası’ndan 10 yıllık krediyle ev almış. 8 yıl daha ipoteği olduğu için satması mümkün değil. Tapu kayıtlarında da bunlar mevcut. Başarılı genç yetenekler arasında olduğu için devlet Amerika’ya gönderiyor. 2006’da dönüyor. Biriktirdiği 14.000 doları, o dönem ev almak isteyen ablasına borç veriyor. 2014 Haziran’da ablası ve eniştesi İstanbul’a yerleştikleri için evlerini satıyorlar. Satış bedelini aldıktan sonra kardeşine parayı iade etmek istiyor ancak masraf alınmasın diye kendi hesapları olan adı geçen bankada Emre adına da hesap açıp parayı oraya aktarıyorlar. Belki İzmir’de olsalar elden vereceklerdi. Kendisi adına hesap açıldığı tarihte yani tahminen 2014’ün temmuz ya da ağustos aylarında, ilgili bankanın İstanbul Maltepe şubesinin kayıtları incelendiğinde, hesap açma işlemi sırasında ya da başka bir zamanda müvekkile ait ıslak imzanın bulunmadığı kolaylıkla tespit edilebilecek bunu da belirttik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!