YSK Sandık Sorgulama | Hangi Sandıkta Oy Kullanacağım

Güncelleme Tarihi:

YSK Sandık Sorgulama | Hangi Sandıkta Oy Kullanacağım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 17:17

YSK sadık sorgulama için sadece TC kimlik numaranız yeterli olacak.1 Kasım Pazar 2015 genel seçimde nerede oy kullanacağım?

Haberin Devamı

1 Kasım Pazar 2015 genel seçimde nerede oy kullanacağım? YSK seçmen sandık sorgulama işlemini online olarak yapabilirsiniz. Online TC kimlik numaranızı girerek veya mahalle muhtarlığına gidip sorarak nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

1 Kasım genel seçimlerine 2 hafta kala YSK seçmen sandık sorgulama sistemini erişime açtı. Nerede oy kullanacağınızı öğrenmek için sadece TC kimlik numaranız yeterli olacak.

Seçmenler "www.ysk.gov.tr" internet adresinden seçmen kayıtlarını TC kimlik numaralarını kullanarak hangi binada gireceklerini sorgulayabilecek.

NASIL SEÇMEN SANDIK NUMARASI SORGULAMASI YAPABİLİRİM?

-1 Kasım'da oy kullanacak olan seçmenler sandık numarası sorgulaması yapması için www.ysk.gov.tr adresine girmeleri gerekiyor.

-YSK'nın sitesine giriş yaptıktan sonra “Nüfusa kayıtlı olduğu il”, “TC Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” gibi bilgileri doldurmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

-Kimliğinizde bulabileceğiniz bu bilgileri girdikten sonra güvenlik önlemi olarak belirtilen 7 haneli doğrulama kodunu girin.

-Daha sonra sistem size kaydınız ile ilgili tüm bilgileri çıkaracak.

-Seçmenlere yönelik olarak 7/24 hizmet veren çağrı merkezinin numarası 444 99 75. YSK çağrı merkezinden sandıkla ilgili merak edilen her türlü konuyu öğrenebilirsiniz.

MUHTARLIKLARDAN SANDIK NUMARANIZI KONTROL EDEBİLİRSİNİZ

Sandık sorgulama işlemini online yapmak istemeyen seçmenler ise bağlı bulundukları muhtarlıklarda bulunan listelerden sandık bilgilerine ulaşabilirler.

BAKMADAN GEÇME!