Yozgat'ta seçim yarışı

Güncelleme Tarihi:

Yozgatta seçim yarışı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2014 10:12

CHP ve MHP tarafından ortak aday olarak gösterilen Ekmeleddin İhsaoğlu, memleketi Yozgat’ta coşkuyla karşılandı. İhsanoğlu, "Burada bismillah demek benim için ayrı bir başlangıçtır" dedi. İhsanoğlu, ilk durak olarak memleketini seçerken, dün adaylığı açıklanan Başbakan Erdoğan'ın pankartları da Yozgat'a asıldı.

Haberin Devamı

Yozgatta seçim yarışı
İhsanoğlu'nu Yerköy'deki Seyid Molla Osman Türbesi önünde, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve hemşehrileri karşıladı.

İhsanoğlu'nu karşılayan gruptakiler, "Bozok Yaylası'nın yiğit evladı sayın cumhurbaşkanı adayımız baba ocağına hoş geldin" ve "Hoş geldin reisicumhurumuz E.M. İhsanoğlu" yazılı pankartlar açtı, "Yozgat'ın babası" sloganları attı

Seyid Molla Osman Türbesi'nde dua eden İhsanoğlu, daha sonra seçim otobüsünün öncülük ettiği konvoyla şehir merkezine geçti.

İHSANOĞLU BÖYLE KARŞILANDI / Foto Galeri

COŞKUYLA KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, baba ocağı Yozgat’ta esnafın sıcak ilgisiyle karşılandı.

Haberin Devamı

Halkın kendisine samimi olarak ilgi gösterdiğini dile getiren İhsanoğlu, "Babamın, dedemin ocağına da gitmek, oradaki ailemizin fertleriyle buluşmak ayrı bir anlam taşıyor. Benim aslım, neslim burasıdır. Onun için ben bununla gurur duyuyorum. Yozgat, Türkiye'de özel bir yeri olan çok kadim bir şehirdir. Buraya mensup olmaktan gurur duyuyorum. Benim arzum, temennim; Yozgat'tan bir cumhurbaşkanı çıkarmaktır" diye konuştu.

''İDDİALI OLMASAM ADAY OLMAZDIM''

İhsanoğlu, bir gazetecinin, "İddialı mısınız?" sorusuna, "İddialı olmasam aday olmazdım" yanıtını verdi.

BABAEVİNE GİTTİ

Valilik ziyaretinin ardından İstanbulluoğlu mahallesindeki baba evine giden İhsanoğlu, burada mahalle sakinleri ve akrabaları tarafından çiçeklerle karşılandı.

İhsanoğlu, gazetecilere, burasının dedelerinden kalma evleri, Yozgat'taki baba ocağı olduğunu söyleyerek, "Burası, dedemin ve babamın dünyaya geldiği ev" dedi. Konağın yanındaki Başçavuş Camisi'ni gösteren İhsanoğlu, burada da babası ve dedesinin namaz kıldığını ifade etti.

Yozgatta seçim yarışı

Haberin Devamı

SU KUYUSUNDAN KOVAYLA SU ÇEKTİ

Konağın bahçesindeki su kuyusundan kovayla su çeken İhsanoğlu, İslam Teşkilatı Örgütü Genel Sekreterliği döneminde Nijer gibi suya muhtaç ülkelerde su kuyusu açtırarak, en büyük hizmetlerden birini götürdüklerini söyledi. İhsanoğlu, konak ziyaretinin ardından Yozgat Belediyesi tarafından kendi adının verildiği sokakta bulunan tabela önünde fotoğraf çektirdi.

Yozgatta seçim yarışı

''BABA OCAĞINDA SICAK İLGİ GÖRDÜM''

Ekmeleddin İhsanoğlu, daha sonra meydan yerinden yürüyerek Lise Caddesi’ne geçtii, oradan iftar yemeğinin verildiği Yimpaş AVM’ye geçti. Burada yemeğine katılan ihsanoğlu’na yol boyunca esnaf yakın ilgi gösterdi, elini sıkıp sohbet etti. İhsanoğlu, bir gazetecinin, ''Yozgat’daki karşılamayı nasıl buldunuz?'' şeklindeki soruya, "Yozgat’ta çok çok mutluyum. Baba ocağında yakın ilgi gördüm. Bu ilgi beni mutlu etti. Burası, dedemin ve babamın dünyaya geldiği ev" dedi.

Haberin Devamı

ÇIKIN İÇİNDE YİYECEK HEDİYE EDİLDİ

Konağın yanındaki Başçavuş Camisi’ni gösteren İhsanoğlu, burada da babası ve dedesinin namaz kıldığını ifade etti. Daha sonra İhsanoğlu’na, akrabaları tarafından çiçeklerle karşılanan İhsanoğlu’na bir çıkın içinde yiyecek hediye edildi.

İhsanoğlu, "Benim çıkınımım bu başka bişey değil" diye hediye için teşekkür etti.

Yozgatta seçim yarışı

İhsanoğlu, iftar yemeğinde, baba evinde verilen çıkını açtı, içerisinden çıkan Yozgat yöresine ait bazlama, çörek, çanak peyniri, yeşil soğan, biberi protokol masasında bulunanlar ve basın mensupları ile paylaşıp, iftar etti. İhsanoğlu, Yozgat’ın yöresel yemeği testi kebabını testisini kırıp, iftar yemeği yedi.

Haberin Devamı

Yozgatta seçim yarışı

''TÜRKİYE İLK KEZ HALK OYU İLE CUMHURBAŞKANINI SEÇİYOR''

İhsanoğlu yemekten sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. bu sıcak karşılama ve ilgi beni çok mutlu etti. Bu rahmet ayının aziz milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Türk ve islam dünyasının bütün insanlığa barış getirmesini ihsan ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti ilik defa halk oyu ile Cumhurbaşkanını seçiyor. Bunlardan birisi de sizin evladınız olacaktır. Toprağınızdan yetişmiştir. Bir partinin temsilcisi, bir siyasi görüşün mensubu veya bir kesimin değil, ben bütün vatanın, bütün milletin bir evladı olarak bütün siyasi partilerin desteğiyle bu görevi yapmaya umut ettim ve aday oldum. Bugün Meclis’te iki büyük parti CHP ve MHP’nin ortak dilekçeleriyle, bunun dışında diğer partilerin de desteğiyle bütün milletin temsilcisi olarak aday oldum. Bu seçimler bir parti seçimi değildir. Türkiye’nin bir tane Cumhurbaşkanı var. Bu görevi bütün vatandaşlara aynı gözle bakan, bütün siyasi partilere aynı saygı ile bakan, siyaset üstü, ama siyasetin de cumhurbaşkanılığlığı makamına gelecek insan olması gerekir. Beni aday gösteren partilerle birlikte diğer partiler de desteklerini vereceklerdir" dedi.

Haberin Devamı

''CUMHURBAŞKANININ GÖREVLERİ ARASINDA DUBLE YOL YAPMAK YOK''

Cumhurbaşkanının görevlerinin Anayasada belli oludğunu belirten İhsanoğlu, "Cumhurbaşkanı devletin başı ve miletin, Cumhuriyetin bütünüğünü temsil eder. Anayasanın uygulanmasını sağlayan, işbirliği içinde çalışmasını gözeten biri olmalıdır. Cumhurbaşkanının görevleri arasında proje, program, köprü duble yol yapmak yok. Türkiye 90 senelik Cumhuriyet tarihinde çok kıymetli Cumhurbaşkanları görmüştür. Partili olanlar da, olmayanlar vardır. Ancak parti liderliğinden ayrıldıktan sonra parti ile ilişkilerini kesmişlerdir. Türkiye bugün çok zor bir dönemden geçmektedir, etrafını ateş çemberi sarmıştır. Dış politikata daha güçlü, daha soğukkanlı, daha farklı politikalar üretmemiz lazım. Ülkemiz huzur istemektedir. Allah’ın biz bunu gerçekleştireceğiz. Sizler, evladınızı baba ocağında bağrınıza bastınız. Sizlere minnettarım, müteşekkirim, Allah hepinizden razı osun" dedi.

''HAYALİMDE HEP TÜRKİYE OLDU''

Bu vatanın evladı olmaktan gurur duyduğunu ve her zaman iftihar ettiğini de belirten Ekmeleddin İhsanoğlu, "Yabancı diller öğrendim, dünyanın bir çok ülkesinde bulndum, ama hayalimde hep Türkiye oldu. Ben bu vatanın her toprağının, her köşesini, her zerresini kutsal olarak görüyorum. Ve bizim miletimiz birlik ve beraberliği hep sürdürecektir. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Etrafımız ateş çemberidir. Türkiye’nin bunları atlatması lazım. Bir ve beraber olması lazım. Cumhurbaşkanılğı adı üstünde Cumhurun başkanlığı. Cumhurbaşkanı devletin başında olan kişidir. Bütün taraflar arasında ahengi sağlayan, kava eden değil, barıştıran yana olmalıdır. Etrafımızdaki maceraperest gidişata hayır demesi lazım. Maceraperest hayaller ülkemizi tehlikeye sokar, Allah kısmet eder ve bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı olursa, her şeyden önce toplumumuzun bütün kesimlerine aynı muameleye sizin huzurunuzda söz veriyorum" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!