Yorumsuz bir e.devlet okur mektubu

Güncelleme Tarihi:

Yorumsuz bir e.devlet okur mektubu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2006 00:00

"Sevgili Sokak Çocuğu, maceram arabamın fenni muayene tarihinin gelmesiyle başladı. 12 Temmuz Çarşamba sabahı önce egzos muayenesine gittim. Beş dakikada 15 YTL alınarak gerekli imza/damga/mühür tamamlandı ve yeni trafik muayene istasyonuna trafik yoğunluğundan ancak 11:40'da ulaşabildim. İki araba kuyruğu vardı, sağdakine girmeyi tercih ettim. Saat 12:25’te, tam önümdeki arabalar bitmişken beş dakika erken yemek molası verdiler ve 13:30'a kadar hizmeti kapattılar. Şansım vardı, az manevra yapıp sağdan çıkarak eve döndüm. Hava feci sıcaktı, en iyisi öğleden sonrayı boşverip yarın sabah tekrar gideyim dedim.

13 Temmuz Perşembe günü bu kez 10:30'da kuyruğa girdim, 11:30 gibi sıra bana geldi. Görevli uzunları yak, sağa/sola sinyal ver gibi işlemlerden sonra "ama sizin trafik belgeniz dolmuş" dedi. Ne yapacağımı sorunca park et, kantinden form al, doldur, soldaki tescil kuyruğuna gir dedi. Formu alınca bir de baktım ki, doldurmak için gereken belgelerden/bilgilerden bazıları yanımda yok. Eve döndüm ve mufassal formu sabırla doldurdum. Saat 13:30'da tekrar tescil kuyruğuna girdim; bu kez şansım vardı ki kuyruk kısaydı. Görevli bu defa sadece motoru aç dedi ve hiçbir şeye bakmadan formu imzalayıp 3 numaralı pencereden al diyerek arkadaki araca geçti. Aracı park ettikten sonra formu ilgili pencereden alıp, bu kez vergi kontrolü ve ödemesi için 2 nolu pencereye gittim. 2006 muayene ücretimi ödeyip bu kez 4 nolu pencereye giderek verdiği makbuzu damgalattım, zira damgasız makbuzlar geçerli değilmiş.

Tekrar 3 numaraya gidip "Eee şimdi ne yapacağım" deyince; Emniyet Müdürlüğüne gidip trafik belgesi alacaksınız dediler. Doğru Emniyet Müdürlüğüne gittim, trafik tescil kısmını bulup danışmaya durumu anlattım. Bana "2 numaralı pencereye git, oradan 6 numaraya, sonra 20 küsür numaraya, sonra 19'dan alırsın" dediler. Bir seferde tüm bilgiyi almak başlangıçta hoşuma gitmişti, ama gittiğim 2 numaradan "Buraya değil, karşıdaki 2 numaraya" cevabını aldım. Doğru olan 2 numaraya gittiğimde bana boş bir kart verip 30 YTL para aldılar, ardından şöförler odasının boş karta PC'den bilgileri yazma yeri olan 6 numaraya gönderdiler. Kuyrukta bekleyip onlara da bir 6 YTL bayıldıktan sonra, yaptıkları işin sadece PC'de motor şasi numarası vb bilgilerin teker teker yazılarak, 30 YTL'ye aldığım boş karta yazıcı çıktısının alınması olduğunu gördüm. Yazan adam da verirken "Kontrol et, hata varsa şimdi söyle, yoksa karışmam haa" gibilerinden uyardı. Oysa ben emniyetin veri tabanında her tür kayıt var sanıyordum.

Doldurulmuş formu alınca bu kez 20 küsür numarayı buldum; muayene istasyonunun verdiği damgalı formu, eski belgeleri ve gerekli kağıtları ilgiliye uzattım. Bana "arka duvarda dilekçe örneği var, dilekçe yazmadan olmaz" dediler. Verilen beyaz kağıda Ankara Emniyet Müdürlüğüne hitaben "Müdürlüğünüzde kayıtlı 06 xxy 123 plakalı aracımın trafik belgesinin yenilenmesini arz ederim" yazıp tekrar bayan polise uzattım. Alıp kontrol etti ve bana 3x5 santim boyutlarında, üzerine arabamın plakasının yazılı olduğu bir karton parçası verip, "Yarın 11:30'dan sonra 19 numaradan al" dedi.

Ertesi gün 11:30'da tekrar kuyruğa girdim. Saat 12'ye gelirken görevli plakaları okudu, okumadıklarım boşuna beklemesin 13:30'da gelsin dedi. 13:30'da tekrar emniyete döndüm ve 14 Temmuz günü saat 14'te nihayet yeni trafik belgeme kavuştum. Eğer Emniyet Müdürlüğü e.devlet ödülünü hakkıyla almış olsaydı, bu iş form doldurmadan, kuyruklarda beklemeden, madem ki doldu otomatik olarak yeni trafik belgesi üretilerek olmalıydı. Ama kim kaybetmiş de Emniyet e.devlet ödülünü neden almış diye düşündüm, cevabı bulamadım.

E.sevgiler,

e.devlet kullanıcısı olmaya çalışan emekli bir e.vatandaş"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!