York Düşesi'nden 20 milyarlık bağış

Güncelleme Tarihi:

York Düşesinden 20 milyarlık bağış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

York Düşesi Sarah Ferguson, Alara Koçibey-Cem Uzan çiftinin Çırağan Sarayı'nda verdiği özel baloya katıldı. Balolya sosyetenin yaklaşık 100 ünlü ismi daet edildi. Gecede Mustafa-Caroline Koç, Cem-Betina Hakko, Bülent-Oya Eczacıbaşı gibi tanınmış isimler, zarafetleriyle dikkat çektiler. Davetten elde edilen 50 milyar lira, Cerrahpaşa Çocuk Sağlığı Vakfı'na bağışlandı. Uzanlar'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen York Düşesi Sarah Ferguson da 20 milyar lira değerinde bir küvözü vakfa bağışladı. 150 yatak kapasitesi olan ve günde 200 çocuğa muayene olanağı sağlayan Cerrahpaşa Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü, yılda 60 binin üzerinde çocuğa da poliklinik hizmet veriyor.

York Düşesi Sarah Ferguson, dün sabah İstanbul'dan ayrılarak Milano'ya gitti. İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in ortanca oğlu Prens Andrew'un eski eşi Ferguson, Milano'ya neden gittiği yolundaki soruyu ise yanıtsız bıraktı. 38 yaşındaki iki çocuk annesi Ferguson'un uçakta, gelirken olduğu gibi, ‘‘Daniela’’ takma adıyla rezervasyon yaptırdığı öğrenildi.

Lüks çarpışma

Star TV'nin sahibi Cem Uzan ve eşi Alara Koçibey, Türkiye'ye davet ettikleri Sarah Ferguson'un rahatı için herşeyi planlamışlardı. Uzanlar, Düşes'e BMW 7.50 model otomobillerini tahsis ettiler ve Alara Koçibey, Sarah Ferguson'la birlikte İstanbul'u gezdi. Cem Uzan ise son model Ferrari'siyle onları takip etti. Ancak önceki gün Sultanahmet Meydanı'nı gezmek isteyen Sarah

Ferguson'un aracı, otel çıkışında küçük bir kaza atlattı. Cem Uzan'ın aracı, Ferguson'un içinde bulunduğu BMW'ye hafifçe çarptı. Şoförünün dikkatsizliği nedeniyle meydana gelen kazadan sonra Cem Uzan, çok sinirlendi ve çevresindekilere hırsla bağırarak takipten vazgeçip otele geri döndü. Bu küçük kaza, insan aklına ister istemez, Lady Diana'nın yaşamını yitirdiği feci kazayı getirdi.

Çırağan'da görkemli gece

Cem Uzan ve eşi Alara Koçibey'in önceki gece Çırağan Sarayı'nda verdiği ve geliri Cerrahpaşa Çocuk Sağlığı Vakfı'na bağışlanan özel davete, İstanbul sosyetesinin ünlü simaları katıldı. Uzan çifti, Sarah Ferguson'la da özel olarak ilgilendi. Sarah Ferguson'un 20 milyar liralık bir küvöz bağışladığı gecede elde edilen gelir, vakfın çalışmalarında kullanılacak. Gezisi boyunca sempatik tavırlarıyla ilgi toplayan York Düşesi, Türkiye'yi ve özellikle İstanbul'u çok romantik bulduğunu, en kısa zamanda tekrar gelmek istediğini söyledi.

Sarah'ın koruması Ali Desidero

Uzanlar'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen York Düşesi Sarah Ferguson'u 8 özel güvenlik görevlisi korudu. Sarah'ı koruyan GGA adlı güvenlik şirketinin sahibi de çakmak ve tıraş bıçağı reklamlarından ‘‘Ali Desidero’’ tiplemesiyle tanınan Yıldırım Memişoğlu'ydu. Düşesin yanından hiç ayrılmayan Yıldırım Memişoğlu, görev sırasında ekibine sürekli talimatlar yağdırdı ve otoriter tutumuyla dikkat çekti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!