Yolu olmayan mahallede hastalar el arabasıyla taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

Yolu olmayan mahallede hastalar el arabasıyla taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2013 14:49

Aydın'ın Çine ilçesi Eskiçine köyünde 7 hanesi bulunan bir mahallede yaşayanlar, yollarının yapılmaması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını, hastalarını el arabasıyla taşımak zorunda kaldıklarını bildirerek, yetkililerden ilgi istedi.

Haberin Devamı

Mahalle sakinlerinden 74 yaşındaki Fevzi Çınar, 7 hanesi bulunan mahallelerine, defalarca yaptıkları başvuruya rağmen yol yapılmadığını bildirdi. Çeşitli rahatsızlıklarının bulunduğunu ve yürüme güçlüğü çektiğini kaydeden Çınar, ani gelişen rahatsızlıklar nedeniyle mahallelerine de ambulans çağıramadıklarını belirtti.

Şeker hastalığı, kalp hastalığı, bronşit, solunum yetmezliği gibi birçok rahatsızlığını olduğunu kaydeden Çınar, "Solunum yetmezliği nedeniyle sürekli oksijen tüpü kullanıyorum. Yolumuz bozuk olduğu için rahatsızlandığımda yakınlarım beni hastaneye götürebilmek için ana yola kadar ya sırtlarında ya da el arabasında taşıyorlar. Bir an önce sorunumuza bir çözüm bulunmasını istiyorum" dedi.

Fevzi Çınar'ın oğlu Ergün Çınar da, konuyu Aydın Valiliğine kadar taşıdıklarını, gelen yetkililerin incelemede bulunduğunu ve köy muhtarına gerekli çalışmanın yapılması konusunda uyarıda bulunduklarını belirterek, buna rağmen hala bir sonuca ulaşamadıklarını savundu.

Mahalle sakinlerinden Ayşe Öztaş ise, ayağında rahatsızlık olduğundan yürümede güçlük çektiğini, eşinin ise gözlerinin görmediğini belirterek, "Yollarda anca düşe kalka yürüyebiliyoruz, ilgililerden sorunumuza çare bekliyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!