Yolsuzluğun hamisi misin

Güncelleme Tarihi:

Yolsuzluğun hamisi misin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 01:17

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk iddialarını araştıran Meclis komisyonu için getirilen yayın yasağını eleştirdi, “O yasak kararını veren hâkime soruyorum, sen acaba yolsuzluk yapanların hamisi misin? Sen nasıl o kararı verirsin? TBMM’nin iradesine nasıl ipotek koyarsın? Yargıçsan yargıçlığını bileceksin” dedi.

Haberin Devamı

Partisinin Adana’da düzenlenen bölge toplantısına katılan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

ÇOCUKLARININ İŞ DERDİ YOK

“İşsizliği bu topraklarda, sadece Anadolu’da değil bütün Türkiye’de yenmek benim boynumun borcudur. Onların çocuklarının iş sorunu var mı? Onlar çalışmıyorlar. Zaten gerek de duymuyorlar. Çünkü yatak odalarında boy boy para kasaları var. Peki gariban Mehmet Efendi’nin oğlunun odasında ne var? Bir tane yerde kilim var yok, iş arıyor. Fabrika kuracağı yerde kendisine 1000 odalı saray yapıyor. O kaçak saray haram saraydır, helal parayla yapılmış haram saraydır. Vicdanın buna isyan ediyorsa, helale ortak olacaksın, harama değil. Helale ortak olmanın yolu, geleceksin CHP’ye oy vereceksin, biz seni başımızın üstünde taşıyacağız.

Haberin Devamı

AKLINIZ BAŞINIZDA DEĞİL MİYDİ

17-25 Aralık’ta devletin nasıl soyulduğuna hep beraber tanık olduk. Bir hükümet devleti nasıl soyar? Şimdi de karar almışlar mahkemeden: ‘Meclis’te görüşmeler var, soruşturma komisyonu görev yapıyor, buradakiler basına kapalı olsun, basın bunları yazmasın, yasak getirelim’. Oturuyor bir adam komisyondan karar alınmadan kendi başına yazı yazıyor, ‘Efendim buradaki ifadeler dışarı sızmasın’ diye. Diğer davalar görüşülürken aklınız başınızda değil miydi sizin? O zaman yayın yasağı yoktu, isteyen istediğini yazabiliyordu.
Japonya yolsuzluk yargılamalarını televizyondan yayınladı. İbreti alem olsun, kimse yolsuzluk yapmasın diye. Siz yolsuzluk yapanları koruyorsunuz. Davutoğlu’nun bir danışmanı var, Sayın Mahçupyan diyor ki ‘İslami kesimin en az yarısı bir yolsuzluk olduğuna inanıyor. Benim bildiğim Müslümanlık’ta kul hakkı yemek en büyük günahtır.’ Parlamentoya gelen yeni yasa tasarısına göre, makul şüpheyle bir işveren hapse atılabilecek, hapse atıldığı zaman avukat tutacak kendisini savunsun diye. Ama bu dosyaya gizlilik kararı konduğu andan itibaren işverenin avukatı dosyanın içeriğine sahip olamayacak. 12 Eylül askeri dönemde bile böyle bir uygulama yoktu. Şimdi bu uygulamayı Türkiye’ye getirmek istiyorlar. Topluma korku gömleği giydirmek istiyorlar.”

Haberin Devamı

Ağaç kesmek yanlış

YALOVA’da ağaçlarımız kesildi, hiçbir ağacın kesilmesinden yana değilim. Ağacı kesmek doğru değildir, tabiatı tahrip etmek doğru değildir. Hiçbir siyasi partide olamayan bir genel başkan yardımcılık makamımız var, adı Doğa Hakları. İnsanın hakkı varsa doğanın da hakkı vardır. Diyor ki ‘Gezi Parkı’nda ağaçlar kesildi, kıyameti kopardınız.’ Evet, kıyameti kopardık. Ben onun bir parçasıydım, asıl kıyameti koparanlar İstanbul’da oturan gençlerdi. Kendi kentlerine sahip çıkıyorlardı. Sen Yalova dolayısıyla üzüntünü dile getirdiğin için teşekkür ediyorum. Demek ki Gezi Parkı’na hak vermeyi yeni yeni öğrendin. Bu da bir aşamadır. Tabiatı seviyoruz, yeşilliğin güzelliğin olduğu her yerde mutlaka insan daha fazla mutlu olacaktır. Bu konuda en duyarlı olan partilerden biriyiz.

Haberin Devamı

20 kez elektrik kesildi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu konuşurken salonda elektrikler 10’ar saniye aralıklarla yaklaşık 20 kez gidip geldi Kılıçdaroğlu, “Elektrikler gelir gider bunların hiçbir önemi yok arkadaşlar. Bizim sesimizi hiç kimse kesemez, bundan emin olun” dedi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmaya başlamasıyla elektrikler yeniden gitti. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, “Olabilir arkadaşlar iktidarda AKP var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!