Yollara kar engeli

Güncelleme Tarihi:

Yollara kar engeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tüm bölgelerde bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, yerini soğuk ve yağışlı havaya bıraktı. Sıcaklık hissedilir derecede düşerken, Orta Karadeniz ile yurdun iç kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, soğuk ve yağışlı havanın, bayram boyunca, yurdun çeşitli bölgelerinde etkili olacağını bildirdi.

Kar yağışı nedeniyle Samsun'da 35, Ordu'da 40, Sinop'ta 25, Amasya'da da 20 köy yolu ulaşıma kapandı. Çok sayıda köye elektrik verilemiyor.

Kayseri'de önceki gece başlayan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kent merkezinde 18 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Malatya karayolunun Ziyarettepe, Kahramanmaraş karayolunun Dokuz Dolambaç ve Kıskaçlı, Adana karayolunun Araplıbeli, Sıvas Karayolunun Lalebeli ve Beştepeler bölgelerinde ulaşım güçlükle yapılıyor.

Malatya-Pütürge Karayolu dün sabah ulaşıma açıldı. Pötürge, Akçadağ, Hekimhan, Kulunçak ve Kale ilçelerine bağlı 400 köy yolu ulaşıma kapandı.

Adıyaman'da kar nedeniyle 150 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı.

Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş'ta ise yağan kar etkili olmadı.

Ankara'da kar

Ankara'da dün sabah erken saatlerde başlayan yoğun kar yağışı hayatı felç etti. Bayram alışverişi için evlerinden çıkan Ankaralılar, yollarda mahsur kaldı. Onlarca kazanın yaşandığı Başkent'te Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel de kar dolayısıyla meydana gelen kazadan nasibini aldı. Gürel'in makam otomobilinin arkasında yer alan otomobiller, birbirleriyle çarpıştıktan sonra bir kızak gibi süreklenmeye başladılar. Sonuçta Gürel'in otomobiline çarparak durdular. Kazada maddi hasar meydana gelirken, Gürel, yaklaşık 1.5 saat otomobilinin içinde beklemek zorunda kaldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!