Yoldan bir zengin-fakir tartışması

Güncelleme Tarihi:

Yoldan bir zengin-fakir tartışması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2016 22:25

FETHİYE'de turistik otel ve villalar ile Koca Çalış Plajı arasında kalan 600 metrelik sahil yolu, görüntü ve gürültü kirliliği gerekçe gösterilerek araç trafiğine kapatılınca ilginç bir tartışma patlak verdi.

Haberin Devamı

Zengin tatilci ve turistlerin rahatı için alt gelir düzeyindekilerin ‘ücret ödemeden’ deniz kıyısına inmesinin engellendiğini öne süren sosyal medya kullanıcıları tepki gösterince, kapatılan yol, ilçede gelir seviyesi tartışmasına dönüştü.

‘HALKA DEĞİL, TRAFİĞE KAPATTIK’
Tepkiler üzerine açıklama yapan Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, plajı halka değil yolu araç trafiğine kapattıklarını iddia etti.

Geçen haziran ayında Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile sözleşme imzalayarak plajın işletme hakkını aldıklarını anlatan Ay, büyük bir maddi yük altına girdiklerini ve 3-4 yıl ilerisini düşünerek hareket ettiklerini kaydetti. Yolun trafiğe kapatılmasını dernek olarak istediklerini kaydeden Ay, şöyle dedi: “Biz bölgeyi turizm açısından geliştirmeye çalışırken, doğal değerlerini de korumak zorundayız. Geçen sene büyük yolcu otobüsleri plajın içindeydi. Bölge trafiğe kapatıldı, insanların kullanımına kapatılmadı ve kapanmayacak."

MANGAL KOKUSU VE DUMAN ŞİKÂYET KONUSUYDU
Trafİğe kapatılan bölge yaz sezonu boyunca özellikle akşam saatlerinde yoğunlaşıyor. Yolun kapatılan bölümüne araçlarını park eden vatandaşlar hemen bitişikteki plaja inerek mangal yakıp, denize giriyor. Hafta sonu akşam saatlerinde adım atacak yer kalmayan bölge, Fethiye’de halk plajı konumunu kaybetmeyen nadir yerler arasında gösteriliyor. Bölgede şezlong ve şemsiye bulunmuyor. Bölgedeki villa ve otel müşterilerinin özellikle mangal kokusu ve dumanından rahatsız olduğu ve sık sık şikâyette bulunduğu biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!