Yolcular diri diri yandı

Güncelleme Tarihi:

Yolcular diri diri yandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Samsun'un Havza İlçesi yakınlarında benzin dolu akaryakıt tankeri ile hatalı sollama yapan yolcu otobüsünün çarpışması sonucu ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi. Kazadan yaralı kurtulan 20 kişinin tedavileri sürüyor. Kaza sırasında, tankerden otobüsteki yolcuların üzerine benzin dökülmesinin, facianın boyutlarını artırdığı belirtildi.

Dolu otobüs, konvoyu solluyordu

Korkunç kaza önceki gece meydana geldi. Görele'den 26 yolcuyla İstanbul'a hareket eden Sema Tur Firması'na ait Muzaffer Köntek yönetimindeki 34 AD 4241 plakalı otobüse yoldan da binenler oldu. Yolcu sayısı 42'ye yükselen otobüsün şoförü, uzun konvoyu sollamaya başladı. Rampa aşağı inen otobüs karşı karşıya kaldığı, Adem Günday yönetimindeki tankerle çarpıştı. Araçlar bir anda alev topuna döndü.

Annelerinin kucağında öldüler

17 yolcu ile biri 3 yaşında diğeri 9 aylık 2 bebek ise annelerinin kucağında diri diri yandı. 6'sı ağır olmak üzere 20 kişi de yaralandı. Ölenlerden 18'inin kimliği şöyle: Mustafa, Hanife ve Fatma Civak, Mithat Kahraman, Abdurrahman Ak, Bilge ve Burcu Aydemir, Seyret, Osman, İbrahim, Sağre ve Emiş Genç, Mustafa Kontürk, Kemal, Emine Hayta ile Orhan ve Ahmet Kırımlı.

Otobüs tankere çarptı: 20 ölü, 20 yaralı

Savaş alanına dönen kaza yerinde alev topu halindeki araçlar 1.5 saatte söndürebildi. Yol trafiğe 4 saat kapalı kalırken geride kömürleşmiş cesetler ve gözyaşı vardı. Yaralı tanker şoförü Adem Günday korkunç tablo karşısında şoka girdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!