YÖK'ün gürlediği açılış

Güncelleme Tarihi:

YÖKün gürlediği açılış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşimi'nin açılışında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, üniversitelerde irticacı oluşumlara izin verilmeyeceğini söyledi. Gürüz, ‘‘Şıhlarla, hacılarla, hocalarla pazarlık ederek rektörlük kampanyası yürütülemez. Yürütürlerse gereğini yaparız’’ diye konuştu.

DOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İSTEK Vakfı tarafından Kayışdağı'nda inşa edilen ve 2000-2001 akademik yılında hizmet verecek Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşimi'ni dün düzenlenen törenle açtı.

Açılışa katılarak bir konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, Türk üniversitelerinin, cumhuriyetin ve Atatürk'ün birer eseri olduğunu belirterek, ‘‘Şeyhlerle, şıhlarla, hacılarla, hocalarla pazarlık ederek rektörlük kampanyası yürütülemez. Eşkıyanın televizyonuna malzeme verecek şekilde rektörlük kampanyası yürütülemez. Yürütürlerse gereğini yaparız, yapacağız’’ dedi.

Konuşmasında vakıf üniversitelerinden daha çok faydalanılması gerektiğini belirten Demirel de ‘‘Vakıf üniverelerinin çalışmaları kolaylaştırılmalıdır. Niçin mani oluyorsunuz? Vakıf üniversitelerinin kurulmasını güçleştirmek, daha çok çocuğun okumasını güçleştirmektir’’ diye konuştu.

İSTEK Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan da irticanın nasıl filizlendiğini yaşamı boyunca çok iyi gördüğünü belirterek Cumhuriyet düşmanlarının okullar açtıklarını söyledi ve ‘‘Bir iki okul açmak yetmez. Bir zincir kuralım dedik’’ diye konuştu.

Demirel, İktisadi ve İdari Bilimler ile Hukuk fakülteleri binasının kurdelesini keserek hizmete soktu. Demirel, daha sonra uçakla Ankara'ya döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!