Yoktu ki takayım

Güncelleme Tarihi:

Yoktu ki takayım
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2006 00:00

Evren’in, "Kravat takmadığı için görüşmedim" dediği Fethullah Gülen için Zaman Gazetesi kravatlı fotoğrafıyla yanıt verdi. Gülen bir makalesinde, "Ben kravat takmadım değil. Gençliğimde bulduğumda taktım. Ailem fakirdi. Yokluk içinde yaşadığımdan bulamadığım bir şey olmuş kravat" diyor.

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in, sağlık sorunları gerekçesiyle bir süredir ABD’de bulunan Nur Cemaati’nin önde gelen ismi Fethullah Gülen’le ilgili olarak "Kendisiyle kravat takmadığı için görüşmedim" açıklamasına Zaman Gazetesi, Gülen’in Diyanet Vaizliği görevi sırasında çektirdiği fotoğrafla cevap verdi.

Kendi adına taşıyan ’Gülen Cemaati’nin yayın organı olarak görülen Zaman Gazetesi’nin dünkü sayısında yayınlanan fotoğraf, kendisinin kamuoyuna çıkmış az sayıdaki kravatlı fotoğrafından biri.

Gülen’in kravatlı ve fesli olarak 1958 yılında Edirne’de Üçşerefeli Cami’nin önünde çektirdiği bir diğer fotoğraf da kendisiyle ilgili web sitelerinde ’en fazla görüntülenenler’ arasında yer alıyor.

Gülen için kravat "yokluk içinde süren yaşamında bulamadığı bir şey" anlamına da geliyor. Fethullah Gülen, "Kadın" kavramını ele aldığı makalesinde ’şahsının kravatlı tarihi’ni şu şekilde anlatıyor:

AİLEM ÇOK FAKİRDİ "Değişik yerlerde benim kravat takmamamdan bahsediliyor. Ben kravat takmadım değil. Gençliğimde bulduğumda taktım. Ben fakir bir aile çocuğuyum. Bir elbiseyi ben bir sene giydim. Bunları kimseyi acındırmak için söylemiyorum....Yokluk içinde yaşadığımdan bulamadığım bir şey olmuş kravat.

BUGÜN TAKIYYE DERLER

Bugün kravat takarsam birilerine şirin görünmem mülahazası olur. İşte ona takıyye derler. Tavrımı öyle bir İran mülahazası olarak görüyorlarsa, dünyada İranlılarla yıldızı barışmayan bir insan var, o da benimdir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!