Yoksulların hesabına 100'er YTL yardım

Güncelleme Tarihi:

Yoksulların hesabına 100er YTL yardım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2008 11:48

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı öncesinde muhtaç durumda olan 42 bin 590 aileye 100'er YTL bayram yardımı yapma kararı aldı. Banka şubelerinde ismen açılan hesaplar sayesinde, yardım dağıtımlarındaki istenmeyen görüntüler İzmir'de yaşanmayacak.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı'nda yardıma muhtaç ailelere destek veriyor. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında toplumdaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi, bu bayram yardım yapılacak aile sayısını ise 42 bin 590'a çıkardı.

Kentteki yardıma muhtaç aileleri tek tek belirleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşanacak olası izdihamları önlemek için de titiz davrandı. Önce belirlenen ailelerin adlarına birer banka hesabı açtırıldı ve 100'er YTL yatırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu imzasıyla evlerine mektup gönderilen vatandaşlar, mektup ellerine ulaştığı andan itibaren, kendilerine en yakın banka şubesine giderek adlarına açtırılan hesaptan 100'er YTL'lik bayram yardımlarını çekebilecekler.

Haberin Devamı

Yardıma muhtaç yaşlılar, engelliler, dar gelirliler ile şehit aileleri ve gazilerin yararlanacağı bu yardımlar, aynı zamanda kent ekonomisine önemli katkı sağlayacak. Toplam 4 milyon 259 bin YTL tutarındaki bir para, yapılacak bayram alışverişleri ile durgunluktan yakınan esnafın da rahat bir nefes almasını sağlayacak. Yardım alan 42 bin 590 aile ise bütçelerine yapılacak bu katkıyla bayram öncesi yaşadıkları maddi sıkıntıdan bir nebze da olsa kurtulacak.

Asıl çözümün, ülkemizde milli geliri arttırarak fakir ve muhtaç insan bırakmamakta yattığını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu anlamda yerel yönetim olarak imkanlarımız ölçüsünde kent ekonomisini hareketlendirecek, yatırımların önünü açacak çalışmalar yapıyoruz. Ancak kısa vadede yardıma muhtaç vatandaşlarımızı da kaderine terk edemeyiz. Büyük kentlerde unutulmaya yüz tutan yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yeniden canlandırmak zorundayız” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu, bayramların, barış, sevgi ve dayanışmanın güçlendirildiği günler olduğunu da belirterek, “Dar gelirli hemşehrilerimizi, bu anlamlı günler öncesinde bir nebze de olsa rahatlatmak istedik” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl içinde kutlanan 2 Kurban ve 1 Ramazan Bayramı'nda toplam 39 bin aileye nakdi yardımda bulunmuştu. Bu yıl yaşanan ekonomik sıkıntıları da göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, yardım yapılan aile sayısını ciddi oranda arttırarak, sadece bu bayramda 42 bin 590 aileye ulaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!