Yoksullara mikrokredi

Güncelleme Tarihi:

Yoksullara mikrokredi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2007 15:10

Türkiye'de pilot bölge ilan edilen Diyarbakır'da uygulamaya konulan, yardıma muhtaç insanların, geçimlerini kendi kuracakları işlerle sağlamalarına yönelik “Mikrokredi” projesi kapsamında Yozgat'ta 5 kadına, yapacakları üretime destek olmak üzere kredi verildi.

Haberin Devamı

Yozgat'ta oluşturulan mikrokredi bürosunda düzenlenen törene, Yozgat Vali Yardımcısı İzzettin Sevgili, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Çekerek Belediye Başkanı Mustafa Demirbaş, Ak Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek de katıldı.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Yozgat'ta kredi faaliyetinin çok hızlı geliştiğini, bundan dolayı da çok mutlu olduğunu söyledi. Yozgat'ta mikrokredi için başvuruda bulunan 5 kadına 700'er YTL kredi verdiklerini belirten Akgül, “Bu uygulamanın, dilencilik yapanların ve yardım vakıflarından para alarak geçimini sağlayan insanların sayısını azaltacağına inanıyorum” dedi.

Akgül, kredinin 46 haftalık sürede geri ödemesinin, krediyi alanlar tarafından yapılacağını, kredi verilirken, teminat, kefalet alınmadığını, dolayısıyla ödeme sıkıntısı yaşanıldığında icra ve mahkeme takibinin de yapılmayacağını anlattı.
Belediye Başkanı Yusuf Başer, mikrokredi kullanarak elişi yapan kadınların, bu çalışmalarını pazarlayabilmelerine yönelik gerekli yardım ve desteği vereceklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Ak Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek de, geçtiğimiz ay içerisinde başlattıkları mikrokredi uygulamasının meyvelerini almaya başladıklarını belirtti. Çiçek, “En düşük 100, en fazla ise 700 YTL'ye kadar verilen mikrokredinin ödemesinin zamanında yapılması halinde, yeniden kredi alınabilecektir” dedi.
Konuşmaların ardından mikrokredi talepleri uygun görülen kadınlara paraları verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!