YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 üniversite sınavı sonuçları için ÖSYM'den tarih açıklaması!

Güncelleme Tarihi:

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2022 üniversite sınavı sonuçları için ÖSYMden tarih açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2022 09:10

YKS sınav sonuçları, öğrenciler kadar velilerin de gündeminde yer alıyor. Üniversiteye giriş kapsamında milyonlarca öğrencinin katılımı ile YKS sınavı haziran ayında tamamlandı. ÖSYM tarafından yayımlanan takvim içerisinde üniversite sınavı sonuçlarının temmuz ayında ilan edileceği bildirildi. Yapılan değerlendirme sonrası YKS sonuçları ÖSYM.gov.tr adresinden ilan edilecek. Diğer yandan sonuçların erken ilan edileceğine dair söylentilere ÖSYM'den açıklama geldi. Peki, YKS (üniversite) sınav sonuçları ne zaman açıklanır? İşte, YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

2022 YKS sonuçlarının ne zaman, hangi gün açıklanacağı ile ilgili duyurular yakından takip ediliyor. Üniversite sınavı bu yıl Haziran ayında yapıldı. 3 milyon 243 bin 425 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 3 ayrı oturumda düzenlendi. YKS sorularının ve cevaplarının açıklanmasının ardından sıra sonuç açıklamasına geldi. İşte, 2022 YKS sonuç tarihi..

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANIR?

YKS sonuçlarının erken açıklanıp açıklanmayacağı yönündeki gündem, ÖSYM yetkilileri tarafından açıklığa kavuşturuldu. ÖSYM, sonuçları 20 Temmuz’da açıklayacağını duyurmuştu. 8 Temmuz’a dair hiçbir açıklaması olmayan ÖSYM’den alınan bilgiye göre daha önce açıklanan tarihinde herhangi bir değişiklik mevcut değil.

SONUÇLAR ERKEN AÇIKLANACAK MI?

İnternette yayılan asılsız haberde “Aldığımız bilgiye göre 2022 YKS Sonuçları için hummalı bir çalışma yürüten ÖSYM, YKS sonuçlarını da arife günü olan 8 Temmuz Cuma gününe yetiştirip sonuçları merakla bekleyen öğrencilere bayram hediyesi vermeyi planlıyor” denilmişti.

Haberin Devamı

Bayram tatilinin gerekçe gösterildiği haberde “ÖSYM bir çok sınavda sonuçlar için açıkladığı takvimden önce sonuçları açıklıyor. Bu yıl Kurban Bayramı’nın 1. günü 9 Temmuz 2022 Cumartesi. 12 Temmuz 2022 Salı ise bayramın son günü olacak. Bu duruma göre Kurban Bayramı Arife günü 8 Temmuz 2022 Cuma günü gerçekleşecek” ifadelerine de yer verildi. Teknik olarak 8 Temmuz’da açıklamak mümkün olsa da ÖSYM’den alınan bilgiye göre sınav sonuç açıklanma takviminde herhangi bir değişiklik mevcut değil.

BAKMADAN GEÇME!