YKS sonuçları 2018: Üniversite sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

YKS sonuçları 2018: Üniversite sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2018 17:10

Bu yıl ilk kez uygulanan YKS sonuçları, ÖSYM'nin günler öncesinden de duyurduğu gibi 31 Temmuz Salı gün (yarın) açıklanacak. ÖSYM'nin 2018 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih telaşı başlayacak. Üniversite kayıtları ise 3-7 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşecek. Peki, YKS 2018 sonuçları saat kaç gibi açıklanacak? ÖSYM'den bir açıklama geldi mi?

Haberin Devamı

ÖSYM'nin YKS sonuç tarihini duyurmasıyla birlikte gözler saat bilgisine çevrildi. Yeni sınav sistemi YKS'nin birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) 29 Haziran, ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 1 Temmuz’da tamamlanmıştı. 2018 iş takvimine göre üç oturumun da sonuçları yarın erişime açılacak. Adaylar, sonuç sayfasından aldıkları puanları görüntüleyebilecek. Peki, üniversite sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları önceden de planlandığı gibi 31 Temmuz Salı günü açıklanacak. Sonuçların açıklanacağı saatle ilgili ÖSYM'den herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Bilgilendirme yapılması halinde detaylar haberimizin içerisine eklenecektir.

TERCİHLER NE ZAMAN?

Sınav maratonunun sona ermesiyle birlikte tüm aday öğrenciler için tercihlerin belirleneceği kritik süreç başladı. Üniversite ve bölüm tercihi, aynı zamanda meslek seçimini belirleyen önemli bir aşama. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasında önceden de planlandığı gibi 31 Temmuz Salı günü açıklanacak. Üniversite kayıtları ise 3-7 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşecek. İsteyenler 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında e- kayıt yapabilecek..

Haberin Devamı

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklar.

Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını, 2018-TYT’de 150 ve üzeri puan alanlar tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını, 2018-AYT/YDT’de ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

Yukarıdaki açıklamalara göre her

TERCİHLERDE NELERE DİKKAT ETMELİ?

Uygulamalı eğitimin önemi

Teorik dersler okuduğunuz bölüm ve mesleğiniz hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar. Ancak özellikle mezun olduktan sonra sizi mesleğinize ve sektöre hazırlayan sürecin altyapısı uygulamalı eğitimde atılır. Uygulamalı eğitimi, geniş olanaklarla en kapsamlı şekilde almak için seçtiğiniz üniversitenin bir araştırma üniversitesi olması önemlidir.

Okurken iş dünyası ile etkileşim imkânı

Uygulamalı eğitimin bir diğer olmazsa olmazı da sektörel deneyimdir. Çünkü, mesleğinizin bağlı bulunduğu sektörle ne kadar erken tanışırsanız, kariyer planlaması ve hedefler gibi geleceğinizi şekillendirecek konularda o kadar erken yol alma şansı elde edersiniz.

Çağdaş ve deneyimli akademik kadro

Akademik eğitiminizi nasıl aldığınız kadar kimden aldığınız da önemlidir. Konusunda uzman, çağdaş eğitim metotlarını benimsemiş, yeterli deneyime sahip ve hem eğitimini aldığınız bölümün derslerinde hem de kişisel gelişiminizde size artı değerler sunan bir akademik kadro, eğitim hayatınız boyunca en büyük desteğiniz olacaktır.

Modern, bilimsel, teknolojik altyapı

Eğitimin olmazsa olmazlarından bir tanesi de modern, bilimsel, teknolojik altyapı olanaklarını öğrencilerine sunmuş olmasıdır.

Sosyal ve kültürel olanaklar

Öğrencilerin üniversite yaşamları sadece eğitim-öğretimden oluşmamalıdır. Üniversiteler öğrencilerine sosyal ve kültürel olanaklar sunarak onların yetişmelerine katkı sağlamalıdırlar.

Haberin Devamı

OKUL BİRİNCİLERİ İÇİN ÖNCELİK

Ortaöğretim okullarını birincilikle bitiren adaylar için yükseköğretim programlarında okul birincisi kontenjanı bulunmaktadır. Okul birincileri, genel kontenjan (öncelikle) ve okul birincisi kontenjanı göz önünde tutularak merkezî yerleştirme ile yerleştirme puanlarının yeterli olduğu en üst tercihlerine yerleştirilmektedir.  Okul birincileri için ayrılan kontenjanlar sınırlıdır. Bu nedenle, tercihlerinin tümünü çok istenen programlar arasından yapan okul birincileri, puanlarının yüksek olmaması durumunda hiçbir programa yerleşemeyebilirler. Okul birincileri için ayrılan kontenjanların dolmaması durumunda boş kontenjan genel kontenjana aktarılır. Kılavuzda yer alan tüm genel kurallar, okul birincileri için de geçerlidir. 

 

BAKMADAN GEÇME!