YKS başvuruları ne zaman bitiyor? 2020 üniversite sınavına kimler başvurabilir?

Güncelleme Tarihi:

YKS başvuruları ne zaman bitiyor 2020 üniversite sınavına kimler başvurabilir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2020 20:19

Üniversiteye giriş kapsamında milyonlarca adayın katılım sağlayacağı YKS başvuruları ÖSYM tarafından alınmaya devam ediyor. Başvuru kılavuzunda yer alan bilgilere göre YKS başvuru ücretini yatıran adaylar, başvuru işlemlerini online tamamlayacak. YKS başvuruları devam ederken son başvuru gününü kaçırmak istemeyen adaylar, YKS başvurularının sona ereceği tarihi sorguluyor. Peki, YKS başvuruları ne zaman bitiyor? 2020 üniversite sınavına kimler başvurabilir? İşte, o konu hakkında detaylar.

Haberin Devamı

YKS başvurusu ne zaman bitecek sorusu, üniversite sınavına katılacak olan adayların gündeminde yer alıyor. Sınav hazırlıklarına devam eden üniversite adayları bir yandan da YKS başvurularının son gününü araştırıyor. Adayların öncelikli olarak YKS 2020 başvuru ücretini yatırmaları gerekiyor. Peki, YKS başvurusu nasıl yapılır? YKS 2020 başvuruları ne zaman bitecek? İşte, YKS başvuru süreciyle ilgili ayrıntılar.

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak olan YKS'de başvurular 6 Şubat-3 Mart tarih aralığında tamamlanacak. Başvurular, ilk kez müracaat edecekler için okullar üzerinden, daha önce başvuru yapmış olan kişiler için ise ÖSYM AİS ekranından yapılabilecek.

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Başvuru, bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr adresinden) veya ÖSYM Başvuru Merkezlerinin birinden yapılabilir.

Haberin Devamı

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) bireysel olarak başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adayların, ÖSYM Başvuru Merkezlerinin birinden başvuru yapmaları gerekiyor.

Başvuru merkezlerinin adresleri, ÖSYM’nin //www.osym.gov.tr internet adresinde “2020-YKS: Kılavuz ve Başvuru Bilgileri” içinde yer alıyor.

YKS'YE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR? 

2020-2021 öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılacak merkezî yerleştirme (TÜBİTAK yarışmalarıyla sınavsız geçiş hakkı edinenler dâhil) veya ilgili yükseköğretim kurumlarınca yapılacak özel yetenek sınavı sonucu yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemine alınacak tüm adaylar, 2020-YKS’ye başvuru yapmak zorundadır.

YKS, 3 oturumlu bir sınavdır. YKS’ye başvuran tüm adayların, Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunludur. Diğer oturumlar ise isteğe bağlıdır.

2019-TYT puanı 200 ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde 2020-TYT’ye girmeden YKS’nin diğer oturumlarına girebileceklerdir. 2020-YKS’de SAY, SÖZ, EA veya DİL puanıyla bir lisans programına yerleşmek isteyenlerin (2019-TYT puanı 200 ve üzeri olsa bile) 2020-AYT ve/veya 2020-YDT oturumlarına başvuru yaparak katılmaları zorunludur.

Haberin Devamı

2020-YKS’ye öğrenim durumları aşağıdakilerden herhangi birine uyanlar başvurabileceklerdir:

2019-2020 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında okumakta olan öğrenciler

Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar

Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar

Ortaöğrenimlerini yurt dışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar

BAKMADAN GEÇME!