YKS 2020 baraj puanı kaç oldu? TYT, AYT, YDT baraj puanı nedir?

Güncelleme Tarihi:

YKS 2020 baraj puanı kaç oldu TYT, AYT, YDT baraj puanı nedir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2020 14:05

YKS baraj puanı araştırılan konular arasında yerini aldı. YKS 2020 yılında 27 Haziran ve 28 Haziran’da yapılıyor. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, sadece bu seneye özel olmak üzere öğrencileri sevindirecek kararlar alındığını bildirmiş ve baraj puanının değiştiğini açıklamıştı. İşte TYT, AYT, YDT baraj puanı

Haberin Devamı

Üniversite sınavı baraj puanı araştırılıyor. YKS baraj puanı ile ilgili son açıklama YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından yapılmıştı. 2020 yılında YKS’ye giren adaylar heyecanla kaç puan alacaklarını ve barajı geçip geçemeyeceklerini öğrenmek istiyorlar. Yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170'e çekildi. İşte detaylar…

YKS BARAJ PUANI KAÇ OLDU?

Yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170'e çekildi.

Yükseköğretim Kurulunun açıklamasında, içinde bulunan olağanüstü şartlar dikkate alınarak sadece bu sene sınava girecek adaylar için uygulanacak iki karar şöyle bildirildi:"TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarılmıştır. Bunun yanı sıra yine küresel salgının oluşturduğu olumsuz şartlar göz önünde bulundurularak, merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da 'bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla' 170'e çekilmiştir. Bu kararla birlikte, geçtiğimiz yılki verilere göre 112 ila 195 bin ilave aday öğrencimizin lisans programlarına yerleşebilecekleri tahmin edilmektedir.

Haberin Devamı

YKS 2020 baraj puanı kaç oldu TYT, AYT, YDT baraj puanı nedir

Yükseköğretim Kurulu, dünyada pek çok alanda olduğu gibi yükseköğretimde de olağanüstü şartların yaşandığı bir süreçten geçtiğimiz gerçeğinin bilinciyle, küresel salgının oluşturduğu durumun dünün kararları ile yönetilemeyeceğinin farkındadır. Görüldüğü üzere bu yılki sınav, bu yılki aday öğrencilerimiz için geçtiğimiz yıla ve gelecek yıllara oranla oldukça avantajlı bir sınav olarak formüle edilmiştir. Son olarak bu yıl gerçekleştirilecek olan sınavın Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun görüşleri doğrultusunda koruyucu önlemler alınarak en uygun şartlarda gerçekleştirileceğini başta aday öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!