Yine ucuz atlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Yine ucuz atlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2009 00:00

Yeşilköy’de yine aynı yerde az kalsın yeni bir tanker faciası daha yaşanıyordu.

Halkalı Caddesi üzerindeki altgeçitte sıkışan sıvı doğalgaz yüklü tanker, lastiklerin havası indirilerek kurtarılabildi. Geçtiğimiz yıl aynı yerde ve aynı şekilde meydana gelen kazada yangın çıkmış ve ancak üç saatte söndürülebilmişti. 

YEŞİLKÖY’de, 55 yaşındaki Şükrü Sarı’nın kullandığı sıvı doğalgaz yüklü tanker, 5 Ekim 2008 günü Mehmet Sak’ın kullandığı LPG yüklü tankerin sıkışarak yandığı altgeçide sıkıştı. Tankerin delinmesi halinde olası yangın için bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Lastiklerin havası indirildikten sonra, tanker sorunsuz olarak altgeçitten çıkarıldı.

Şükrü Sarı, önceki gün saat 23.00 sıralarında, sıvı doğalgaz yüklü 43 FK 151 plakalı tankerle Yeşilköy’deki Halkalı Caddesi’ndeki, üzerinde demiryolu bulunan altgeçitten geçmek istedi. Ne var ki bu mümkün olmadı ve 3.2 metrelik çelik tanker altgeçitte sıkıştı. Tankerden inen Şükrü Sarı, tanktaki olası bir delinmenin ardından meydana gelebilecek yangın için çevredekileri uzaklaştırdı. Polis ekipleri, Şükrü Sarı’nın ihbarından kısa bir süre sonra olay yerine gelerek altgeçide çıkan tüm yolları trafiğe kapattı.

Bunun ardından muhtemel yangın ve patlama ihtimaline karşı onlarca itfaiye ekibi olay yerine gönderildi. Banliyo tren seferleri de durduruldu. Altgeçitte sıkışan tankerin kurtarılması için ön lastiklerin havası indirildi. Şükrü Sarı, geri manevra yaptırarak tankeri altgeçitten kurtardı. Tankerin çıkarılmasının ardından çevre sakinleri rahat bir nefes aldı. Ciddi bir hasar almayan tanker, itfaiye ekiplerinin nezaretinde yoluna devam etti. Tankerin ayrılmasının ardından tren seferleri de normale döndü.

Kazanın olduğu aynı yerde geçtiğimiz yıl 5 Ekim’de 10 ton LPG yüklü tanker kaza yapmıştı. 34 UFC 66 plakalı LPG yüklü tanker, altgeçitten geçerken sıkışarak alev almış, yangın üç saatlik müdahalenin ardından tamamen söndürülmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!