Yine özel tim

Güncelleme Tarihi:

Yine özel tim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

TEM'de otobüs durdurup, 6 kişiyi öldürdükleri öne sürülen biri eski özel timci 5 kişi yakalandı. Eski özel timci olan bir polis de aranıyor.

Uğur Dündar yönetimindeki Arena ekibinin araştırmalarına göre, Polonya dönüşü Edirne'den hareket ettikten sonra durdurulan Avar Turizm'e ait 34 YSE 98 plakalı yolcu otobüsünde Ömer Balaban, Ayhan Fındık, Murat Balaban, Halil Altınsoy, Bedri Kara ve Nedim Sevinç'in öldürülmesinin üzerindeki sır perdesi aralandı. TEM'deki korkunç katliamın arkasında uyuşturucu kaçakçılarının hesaplaşması çıktı.

Eroini ihbar ettiler

Ömer Balaban'ın kullandığı Avar Turizm'e ait otobüs 11 Aralık günü Polonya'ya ulaştığında Çieşin Sınır Kapısı'nda, kendilerinden 2 saat önce gelen Batılı Turizm'e ait 34 JKC 52 plakalı otobüsün ihbar üzerine durdurulduğunu gördüler. Gaffur Çalışkan ve Selahattin Buldan'a ait görünen Batılı Turizm otobü-sünde Polonya Polisi'nin yaptığı aramada koltukların boşluklarında 78 kilo eroin ele geçirildi. Sürücü ve yardımcısı gözaltına alınırken, uyuşturucunun bir Türk'ün ihbarı üzerine yakalandığı öne sürüldü.

Paraları buldular

Arena ekibinin tesbitlerine göre, Polonya seferini tamamlayan Avar Turizm otobüsü Edirne'den hareket ettikten 17 kilometre sonra içinde dört kişi bulunan 51 plakalı beyaz renkli Şahin otomobil tarafından durduruldu. Üzerinde tepe lambası takılı otomobildekiler otobüsün yol kenarına yanaştırdıktan sonra ikisi aşağı indi. Silahlarla otobüse giren saldırganlar, Ömer Balaban ve Ayhan Fındık'ı yere yatırıp, diğerlerinin de arkaya geçmesini söylediler. Otobüste arama yapan iki saldırgana otomobilde kalan diğer iki kişi de katıldı. Saldırganlar paketleri kontrol edip paraları bulduktan sonra infazı gerçekleştirdiler.

Dedektifler iz sürdü

Edirne ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığı istihbarat ekiplerinin yanı sıra İstanbul Emniyet Müdürlüğü dedektiflerinin çalışmaları sonucu öncelikle Polonya'da yakalanan 78 kilo eroin ile Edirne'deki infaz arasında bağlantı olduğu belirlendi. Ekipler, Aksaray'daki Çalışkan Oteli'nin ve Batılı Turizm'in sahibi olduğu belirtilen Gaffur Çalışkan'ın peşine düştü. Günlerce süren takipten sonra Çalışkan'ın olaya karışan diğer adamları ile Tekirdağ'daki Yat Oteli'nde 3 ayrı odada kaldıkları tesbit edildi.

Eski timci ile tetikçi polis

İstanbul Cinayet Bürosu ekipleri ile Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler dün sabaha karşı 04.30’da oteli bastılar. Gaffur Çalışkan, Aksaray'daki otelinde çalışan eski özel timci Cemil Andırmak, kardeşi Mustafa Andırmak, Laleli'de otelcilik yaptığı belirtilen Recep Ramadan ve Ali Tekin Tamgaç yakalanarak gözaltına alındı. Sanıkların üstlerinde bulunan 2 tabanca ile kullandıkları 2 adet otomobile de el konuldu. Tüm eşyalarıyla birlikte İstanbul'a getirilen 5 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Polis yetkilileri olayla ilgili olarak katliama tetikçi olarak katılan Küçükçekmece Bölgesi'nde görevli eski özel timci Önder Topbaş adlı bir polisin de arandığını bildirdiler.

Bu otelde basıldılar

Edirne'de TEM Otoyolu'nun 17. kilometresinde Polonya'dan gelen Avar Turizm'e ait 34 YSE 98 plakalı otobüste 21 Aralık gecesi meydana gelen katliamın sırrı çözüldü. Altı kişinin, yurt dışına kaçırılan 78 kilo eroinin Polonya sınırında yakalanması üzerine öldürüldüğü öne sürüldü. Aksaray'daki Çalışkan Oteli'nin ve Batılı Turizm'in sahibi olduğu belirtilen Gaffur Çalışkan'ın (sağda) peşine düşen dedektifler sanıkların Tekirdağ Yat Oteli'nde kaldıklarını belirlediler. Dün sabaha karşı düzenlenen operasyonla katliamın failleri oldukları iddia edilen Çalışkan ve yanındaki 4 kişi kıskıvrak yakalandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!